Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Νέα κυκλοφορία από εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ


Αξιόλογα βιβλία, για απαιτητικούς αναγνώστες…



«ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ» Ελένη Κεκροπούλου
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-643-019-0
Σελ: 400
Τιμή: 13€

...Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα ότι είχα ένα ζεστό κι όμορφο σπιτικό που μάτωσα για να του δώσω τα καλύτερα υλικά. Του έβαλα μέσα όλη μου την αγάπη, τη στοργή, την αφοσίωση, την αθώα εμπιστοσύνη μου, την ανοχή μου, την κατανόηση, τα όμορφα παιδιά μου… κι εσένα πρώτ’ απ’ όλους και όλα. Μόνο που τυφλωμένη από τη λάμψη της εφήμερης ευτυχίας μου, δεν είδα ότι δεν μπήκες ποτέ μέσα για τα καλά. 
Φοβήθηκες το απόλυτο δόσιμο, φοβήθηκες τη φλογερή αγάπη μου, εμένα… Ήσουν με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω απ’ αυτό. Το έξω τελικά σε κέρδισε. Και μείναμε εμείς, εγώ και τα παιδιά μας, να σε κοιτάμε ν’ απομακρύνεσαι… Ο γάμος μου κι όσα επένδυσα σ’ αυτόν, ένα δένδρο στον χειμώνα, γυμνό από τα φύλλα του. Όλα πεσμένα κάτω στο υγρό χώμα, κιτρινισμένα, ψυχομαχούν…

Ένα μυθιστόρημα για τον γάμο και την απιστία, για τα πλήγματα και τα τραύματα που η ανθρώπινη επιπολαιότητα μπορεί να καταφέρει σε έναν εύθραυστο θεσμό, τον θεσμό του γάμου, πάνω στον οποίο στηρίζεται το ίδιο το κύτταρο της κοινωνίας: η οικογένεια.
Βασισμένο σε αληθινές ιστορίες καθημερινής τρέλας και στην αβάσταχτη ελαφρότητα του ανθρώπινου είναι.

Περισσότερα δείτε εδώ:


«Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» ΓΟΥΙΤΝΕΪ ΣΕΪΡΕΡ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-960-643-012-1
Σελ:  608
Τιμή:  16,90€
1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

Μια ιστορία παθιασμένου έρωτα που διαδραματίζεται στο Παρίσι της δεκαετίας του 1930 ανάμεσα στο διάσημο μοντέλο της Vogue και μετέπειτα φωτογράφο Λη Μίλερ και στον Σουρεαλιστή- Ντανταϊστή Καλλιτέχνη Μαν Ρεϊ.
H Λη Μίλερ φτάνει στο Παρίσι το 1929. Πανέμορφη και ταλαντούχα, έχει αφήσει πίσω της μια πετυχημένη καριέρα μοντέλου για να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρό της να γίνει καλλιτέχνης. Τραβάει την προσοχή του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Μαν Ρέι, και παρόλο που εκείνος θέλει να τη χρησιμοποιήσει απλά ως μοντέλο, ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας θυελλώδης έρωτας που σκοντάφτει στις προηγούμενες σχέσεις του με διάσημες καλλιτέχνιδες.
Το ειδύλλιό τους ξετυλίγεται με φόντο το μποέμικο Παρίσι, περνώντας νύχτες σε καμπαρέ γεμάτα καπνό, οπιοποτεία, και πάρτυ στα οποία συχνάζουν διάσημα ονόματα της τέχνης. Ο Πολ Ελυάρ, ο Ζαν Κοκτώ, ο Τρίσταν Τσάρα, ο Νταλί, η Γκαλά, είναι μόνο μερικοί από τους διάσημους που θα γνωρίσει η Λη. Αλλά καθώς η Λη αρχίζει να υψώνει το ανάστημα της και να μεταμορφώνεται από μούσα σε καλλιτέχνιδα, η ζήλια του Μαν ξεφεύγει από τον έλεγχο, και μετά από λίγο οι αμοιβαίες προδοσίες τους απειλούν να τους καταστρέψουν.
Η καλύτερη επιλογή της Oprah Winfrey για το 2019
Μία από τις εξαιρετικές επιλογές του Amazon για το 2019 

Περισσότερα δείτε εδώ:


«Η ΑΥΓΟΥΣΤΑ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ» Γιώργος Λεονάρδος
Σειρά: Ιστορικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-643-016-9
Σελ: 448
Τιμή:  14,90€
1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

Όλοι έχουν παρατηρήσει στον επί της γης διάβα μιας γυναίκας, την αδυναμία της στο κάλλος και στο ωραίο – ιδιαίτερα στο δικό της. Ποιός δεν θέλει να αντιπαλέψει με τον χρόνο και να βγει νικητής ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία του;
Και όμως, υπήρξε μια ωραία γυναίκα, που καθυστέρησε τη γήρανσή της, απομακρύνοντάς την για όσο αργότερα μπορούσε. Και το πέτυχε...
Σας συστήνω λοιπόν τη Ζωή την Πορφυρογέννητη, της δυναστείας των Μακεδόνων, θυγατέρα του καλοπερασάκια Αύγουστου Κωνσταντίνου Ζ’ και ανεψιά του επίσης αυτοκράτορα Βασιλείου Β’, του επονομασθέντα και Βουλγαροκτόνου, η οποία δεν ορρωδούσε σε οποιοδήποτε εμπόδιο –αυτοκρατορικό ή θρησκευτικό– προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν να παραμείνει νέα, όμορφη και ελκυστική, και να χαρεί όλα όσα η Φύση της πρόσφερε όταν την έπλαθε, να απολαύσει τη ζωή της και να τη θυμούνται οι επιγενόμενοι για την ωραιότητά της, διατηρώντας έτσι τηνυστεροφημία της.
Καλοκαρδίστε την...

Περισσότερα δείτε εδώ:


«Η ΓΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ» ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΚΟΣΤΟΒΑ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-960-643-018-3
Σελ:  720 
Τιμή:  17,90 €
1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

«… ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι απαιτητικοί αναγνώστες» -Booklist
«Το τρίτο μυθιστόρημα της Κόστοβα θα ενθουσιάσει τους αναγνώστες της… Ένα εξαιρετικό βιβλίο». - Library Journal, Starred Review 
Από τη συγγραφέα του best seller «Ο Ιστορικός» έρχεται ένα μεστό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο παρόν και στο παρελθόν – και αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά της Βουλγαρίας, μιας όμορφης και ταραγμένης χώρας.
Μια νεαρή Αμερικανίδα, η Αλεξάνδρα Μπόιντ, ταξιδεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας, ελπίζοντας ότι η ζωή στο εξωτερικό θα γιατρέψει τις πληγές που προκάλεσε η απώλεια του αγαπημένου της αδελφού. Λίγο μετά την άφιξή της σε αυτήν την μυστηριώδη πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, βοηθά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να μπει σε ένα ταξί και αντιλαμβάνεται, πολύ αργά όμως, ότι κατά λάθος έχει πάρει μία από τις αποσκευές τους. Μέσα στην τσάντα βρίσκει ένα περίτεχνα σκαλισμένο ξύλινο κουτί, που έχει χαραγμένο ένα όνομα: Στόγιαν Λάζαροφ. Ανοίγοντας το καπάκι του, ανακαλύπτει ότι κρύβει μια τεφροδόχο γεμάτη με ανθρώπινες στάχτες. Η Αλεξάνδρα, στην προσπάθειά της να εντοπίσει την οικογένεια και να της επιστρέψει το πολύτιμο αντικείμενο, θα βρεθεί στα χνάρια ενός ταλαντούχου μουσικού, η ζωή του οποίου σφραγίστηκε από την πολιτική καταπίεση. Πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι η αποκάλυψη αυτή κρύβει πολλούς κινδύνους για την ίδια της τη ζωή.

Περισσότερα δείτε εδώ:


«ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΙΝΥΕΣ» Λορήν Γκροφ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-648-5284-97-8
Σελ: 720
Τιμή:  17,90€
1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

Στην ηλικία των είκοσι δύο ετών, ο Λότο και η Ματίλντε είναι ένα ιδανικό ζευγάρι, πανέμορφοι, λαμπεροί, τρελά ερωτευμένοι και προορισμένοι να μεγαλουργήσουν. Εκείνος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, πολλά υποσχόμενος. Εκείνη μια κοπέλα εντυπωσιακής ομορφιάς, με εξαιρετικές σπουδές, που όμως θα προτιμήσει, θυσιάζοντας τα όνειρά της, να αφιερώσει τη ζωή της στον αγαπημένο της, κόντρα σε μια κυριαρχική και εκδικητική πεθερά που κάνει τα πάντα για να διαλύσει αυτόν τον γάμο.
Μία δεκαετία αργότερα, ο γάμος τους εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ζήλιας των φίλων τους που χωρίζουν ο ένας μετά τον άλλον· όμως είναι ένας γάμος στην κόψη του ξυραφιού, τον χαρακτηρίζει ένα φορτισμένο κλίμα, ανομολόγητα, ένοχα μυστικά, που μας κάνουν να αντιληφθούμε πως τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται...
Κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές. Κάθε σχέση έχει δύο όψεις. Και, μερικές φορές, αποδεικνύεται πως το κλειδί για έναν αξιοζήλευτο γάμο δεν είναι η αλήθεια του, αλλά τα μυστικά του.
Με συνταρακτικές αποκαλύψεις, πολλαπλούς ειρμούς και με μια πρόζα που σφύζει από ζωή και πρωτοτυπία, η Λορήν Γκροφ μας παραδίδει ένα βαθιά απολαυστικό, απαράμιλλο μυθιστόρημα για την αγάπη, την τέχνη, τη δύναμη. Βαθύ, εκπληκτικό, δυναμικό και συναισθηματικά καθηλωτικό, διεγείρει ταυτόχρονα το μυαλό και την καρδιά.

Περισσότερα δείτε εδώ:


«ΚΑΛΛΙΟΠΗ- Η δούλη των Αθηνών» Cindy Stockler
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-960-643-017-6
Σελ:  512
Τιμή:  15,90€
1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

Μέσα από ένα ευχάριστο μυθιστόρημα, παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα και στα περίχωρά της, την εποχή του Περικλή και του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Η Καλλιόπη μια νεαρή Αθηναία έφηβη, παντρεύεται αδιαμαρτύρητα τον νέο που επιλέγουν γι᾽ αυτήν οι γονείς της, και πηγαίνει να ζήσει μαζί του στο μεγάλο του κτήμα στην περιοχή του Μαραθώνα. Η ζωή στην ύπαιθρο είναι ευχάριστη, και οι επισκέψεις στο ʼστυ ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, ειδικά τις ημέρες των μεγάλων εορτών και των συνελεύσεων της Εκκλησίας του Δήμου… Όμως την ηρεμία της πόλης ταράζουν κάθε τόσο οι εισβολές των Περσών, και η αντιπαλότητα των Αθηναίων με τους Σπαρτιάτες…

Περισσότερα δείτε εδώ:


«Οι γκαζόζες» Ερτζάν Κεσάλ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
ISBN: 978-960-643-011-4
Σελ:  288
Τιμή:  11,90€
1η έκδοση  5.000 αντίτυπα

Ένας νεαρός ιδεολόγος γιατρός που κάνει το αγροτικό του έρχεται αντιμέτωπος με την ίδια την ψυχή και την σάρκα της Τουρκίας. Με τον ίδιο του τον λαό, πονεμένο, καταφρονεμένο, βαθιά απελπισμένο.
Η ζωή και ο θάνατος αγκαλιασμένοι σε έναν τραγικό χορό, παλεύουν για να δώσουν και να πάρουν όσα χρωστούν, όσα τους οφείλονται...
“Η ψυχή μας στερεύει. Τα στήθη στα οποία θα ακουμπήσουν τα αθώα κεφάλια των ορφανών που έχουν χάσει από νωρίς τον πατέρα τους, έχουν προ πολλού καταρρεύσει... Μένει η τυραννία πάνω από το κεφάλι μας. Στον λαιμό μας τυλίγεται ασφυκτικά η χορδή του κακού μας συστήματος.”
Ένα ευαίσθητο, σπαρακτικό μυθιστόρημα για τα πιο απλά, αλλά και τα πιο μυστηριώδη ζητήματα της ζωής: τη ζωή και τον θάνατο, τη δύσκολη επικοινωνία ανάμεσα στον πατέρα, στη μητέρα και στο παιδί, και πώς είναι να μεγαλώνει και να ωριμάζει κανείς σε ένα άξενο περιβάλλον που σκοτώνει τις ελπίδες πριν καν ανθίσουν...
Ο Ερτζάν Κεσάλ, απλός, λιτός, αριστουργηματικός στην αφήγησή του, μας περιγράφει την ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας μέσα από εικόνες πανέμορφες μέσα στη θλίψη τους και θλιμμένες μέσα στην χαρά τους.
Μια νηφάλια, δυνατή λογοτεχνική φωνή.

Περισσότερα δείτε εδώ:
http://www.oceanosbooks.gr/product/873/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%B6%CE%B5%CF%83