Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Φθινοπωρινές κυκλοφορίες από τον Εκδοτικό Οίκο ΛΙΒΑΝΗΣ



Ξεχωριστά βιβλία, με ενδιαφέροντα θέματα…


«ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΟΥ»  YONG KANG CHAN
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μετάφραση από τα αγγλικά: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ISBN 978-960-14-3481-0
Σελίδες: 144
Τιμή:  € 12,50
Εξακολουθείτε να νιώθετε ανάξιοι και ανεπαρκείς παρά τις προσπάθειες που έχετε κάνει για να αλλάξετε; Κανονικά, θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι.
Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε: μια καλή δουλειά, ένα σταθερό εισόδημα και υπέροχους φίλους. Επίσης, πιστεύουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χαμηλή αυτοεκτίμησή μας. Παρ’ όλ’ αυτά, βαθιά μέσα μας δεν έχει αλλάξει τίποτα: εξακολουθούμε να νιώθουμε κατώτεροι από τους άλλους. Για ποιο λόγο;
Για ποιο λόγο δεν αγαπάμε τον εαυτό μας; Η απάντηση είναι ότι προσπαθούμε να λύσουμε το λάθος πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι αν ήμασταν πιο επιτυχημένοι και είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα νιώθαμε καλά με τον εαυτό μας. Ωστόσο, η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι πρόβλημα αντίληψης.
Μπορεί να είστε υγιείς, όμορφοι ή να σας συμπαθούν οι άλλοι, αλλά να μη νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Σκοπός αυτού του βιβλίου, στο οποίο το ποτήρι χρησιμοποιείται σε αναλογία με τον νου, είναι να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον πνευματικό εαυτό σας.


«ΓΙΝΕ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ»  YONG KANG CHAN
ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ
Μετάφραση από τα αγγλικά: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
ISBN 978-960-14-3480-3
Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Σελίδες: 192
Τιμή:  € 12,50
Μήπως δεν πήρατε την αγάπη που θέλατε από τους γονείς σας; Μήπως εξακολουθείτε να επιθυμείτε την επιδοκιμασία τους; Από πολύ μικρή ηλικία, προσπαθούμε να εντυπωσιάζουμε τους γονείς μας και να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Είμαστε καλά παιδιά και δεν μπλέκουμε σε φασαρίες. Διαβάζουμε τα μαθήματά μας και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους κάνουμε υπερήφανους. Όμως τίποτα δεν είναι αρκετό. Εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.
Για ποιο λόγο είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε τους γονείς μας να μας αγαπήσουν; Τα παιδιά επιζητούν την αγάπη των γονιών τους. Όμως… έχουμε πλέον ενηλικιωθεί. Δεν είμαστε πια παιδιά. Για ποιο λόγο, λοιπόν, εξακολουθούμε να επιζητούμε την επιδοκιμασία των γονιών μας; Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, κάθε φορά που είστε με τους γονείς σας, ξαναγίνεστε αυτόματα παιδί. Η σχέση με τους γονείς σας παραμένει πολύ συχνά η ίδια. Καθώς δεν μπορείτε να αλλάξετε τους γονείς σας, ο μοναδικός τρόπος για να βελτιώσετε τη σχέση μαζί τους είναι να αλλάξετε εσείς και να γίνετε ο γονιός του εαυτού σας.




«Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΦΙΒΟΛΙΑΣ» YONG  KANG  CHAN
Πώς να χρησιμοποιήσετε την ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ για να συμφιλιωθείτε με τον ΕΑΥΤΟ σας
Μετάφραση από τα αγγλικά: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
ISBN 978-960-14-3482-7
Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Σελίδες: 208
Τιμή:  € 12,50
Δεν μπορείτε να σταματήσετε την επικριτική φωνή μέσα σας; Πολλοί άνθρωποι ακούμε μια φωνή μέσα μας που την αποκαλούμε φωνή της εσωτερικής κριτικής. Έχουμε δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να απαλλαγούμε από αυτή, όμως κανένας δεν ήταν αποτελεσματικός. Το πρόβλημα δεν είναι η αυτοκριτική, αλλά η αντίστασή μας σε αυτή.
Πράγματι, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις περισσότερες σκέψεις μας. Οι συνηθισμένοι, νοσηροί τρόποι με τους οποίους σκεφτόμαστε οφείλονται σε όσα έχουμε διδαχτεί και έχουν γίνει τμήμα του μηχανισμού προστασίας μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε αυτό το σύστημα από τη μια μέρα στην άλλη. Αντί να αντιστεκόμαστε στις επικριτικές σκέψεις μας, μπορούμε να αλλάξουμε τις υποσυνείδητες αντιδράσεις μας σε αυτές τις επικρίσεις.
Ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να νιώθουμε ότι μας πληγώνει ο εσωτερικός μας διάλογος δεν είναι ότι οι λέξεις είναι επώδυνες, αλλά επειδή πιστεύουμε πως αυτές οι σκληρές επικρίσεις είναι αληθινές!
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση για τις σκέψεις που σας κάνουν να απεχθάνεστε τον εαυτό σας.


«Η ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ» ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πίνακας εξωφύλλου: © Ελένη Πολυχρονάτου, εικαστικός, διδάκτωρ Θεωρίας της Τέχνης ΑΣΚΤ.
ISBN 978-960-14-3475-9
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
Σελίδες: 80
Τιμή:  € 10,00
Γέρων σηκώθηκε αργά και με βήματα σταθερά πήγε στη γωνιά των προσευχών, άναψε το αγιοκέρι της καθεμιάς και του καθενός και τους το πρόσφερε να το κρατούν άσβηστο μέσα στα βάθη της καρδιάς τους. Όταν έφτασε μπροστά στον Οδοιπόρο, του έδωσε το κερί και μετά έσκυψε και του φίλησε τα αιματοβαμμένα πόδια. Ύστερα προχώρησε προς τη θύρα του ναού της δημιουργίας, βγήκε έξω και χάθηκε μέσα στη φύση. Μόλις είχε αρχίσει να χαράζει μια νέα μέρα.
Ποιος, αλήθεια, είμαι για να μπορέσω να συστηθώ; Ιδού το ερώτημα!
Ξέρω μόνο ότι ο νους μου στέκεται με σεβασμό και δέος μπροστά στα μυστήρια της ζωής. Η ψυχή μου αναζητά τους αδελφούς της, γιατί πιστεύω ότι η ανθρωπότητα είναι και μπορεί να ζει ως μία Οικογένεια. Το πνεύμα μου διερευνά τα ορατά και αόρατα γεγονότα που εκτυλίσσονται μέσα μου και γύρω μου και αναζητά διακαώς τα αίτιά τους, ποθώντας να φτάσει μέχρι το Πρώτο Αίτιο.


«ΠΟΡΦΥΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ISBN 978-960-14-3474-2
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 440
Τιμή:  € 15,00
H πιο συγκλονιστική υπόθεση κατασκοπείας του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου
Είχε το κωδικό όνομα «147» και ήταν μοναχικός στη δράση του. Ο Πορφυρός Λύκος... Ακόμα και για όσους τον εμπιστεύονταν, ακόμα και για όσους διάλεγε να τον ακολουθήσουν στις ριψοκίνδυνες αποστολές. Αυτοί ακολουθούσαν. Εκείνος επέλεγε. Ο Χανς Ρίγκλερ και όλες οι σημειώσεις του! Τα κρυφά ραντεβού των κατασκόπων. Οι μυστικοί ρόλοι όλων. Οι αποστολές και τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Οι απόρρητες αναφορές κρυμμένες στον σκοτεινό θάλαμο μιας κινηματογραφικής κάμερας! Ναι, ο Γερμανός κατάσκοπος εμφανιζόταν στους κύκλους της Αθήνας ως κινηματογραφιστής με βρετανική υπηκοότητα, με το όνομα μίστερ Ουίλιαμ Λάιονς, και είχε την αμέριστη προστασία της βρετανικής πρεσβείας.
Οι επαγγελματίες του μυστικού μετώπου τους, οι επίλεκτοι των γερμανικών δικτύων, συναντιούνταν στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην Αθήνα, στα γραφεία της AEG και στην Τηλεφωνική Υπηρεσία, εκεί όπου ήταν τα ορμητήρια των συσκέψεων...
«Το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό...» ― John Carr, The Times
«Συναρπαστικό θρίλερ δράσης!» ― Paul Anastasi, BBC World Service
«Πολύτιμο βιβλίο!» ― David Glass, Sydney Morning Herald