Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς μας φίλους από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Μικροί μας φίλοι, ετοιμαστείτε. Ήρθαν νέες ιστορίες…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γνωρίζετε ότι μια σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας;
Η σειρά βιβλίων γνώσεων που αγαπήθηκε από τους λιλιπούτειους και μελλοντικούς επιστήμονες φίλους μας εμπλουτίστηκε με δυο νέους τίτλους. Γενική θεωρία της σχετικότητας και Η φυσική του Νεύτωνα είναι τα νέα βιβλία της σειράς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ του βραβευμένου καθηγητή Chris Ferrie που επιμελείται η Τίνα Νάντσου φυσικός, εκπαιδευτικός και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα βιβλία της σειράς βοηθούν τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν έννοιες της Φυσικής και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που ίσως φαίνονται δύσκολες ακόμα και στους μεγάλους! Η μάζα παραμορφώνει τον χώρο; Τι είναι οι μαύρες τρύπες; Τι ονομάζουμε «μοναδικότητα»; Μπορούμε να δούμε τη βαρύτητα; Τι αλλάζει την κίνηση μιας σφαίρας; Πόσοι είναι οι νόμοι της κίνησης; Τελικά, έπεσε το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα;
Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης και τα Αστροφυσική για μικρά παιδιά, Κβαντική φυσική για μικρά παιδιά και Η επιστήμη των πυραύλων για μικρά παιδιά.
Τα βιβλία γνώσεων της σειράς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι τα πρώτα βιβλία STEM στην Ελλάδα, που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας, και αποτελούν την ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της φυσικής και των θετικών επιστημών, καθώς και έναν απλό τρόπο να παρατηρήσουν οι μικροί μαζί με τους μεγάλους επιστημονικά ορθές εικόνες.
Ένα Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά στη βιβλιοθήκη σας!


«Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Chris Ferrie
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου
Σειρά: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 19X19 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-924-4 · Τιμή: 8,99 €


«ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Chris Ferrie
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου
Σειρά: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 19X19 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-925-3 · Τιμή: 8,99 €


«ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ»
Η νέα σειρά βιβλίων γνώσεων STEM
Ο Λεονάρντο, είναι ένας ήρωας εμπνευσμένος από τον γνωστό σε όλους Λεονάρντο Νταβίντσι και ξεναγεί τους μικρούς μας φίλους στον θαυμαστό κόσμο των επιστημών. Με το απλοποιημένο κείμενο του συγγραφέα Bob Cooper,  που χρησιμοποιεί παραδείγματα από την καθημερινότητα των παιδιών και μέσα από την χιουμοριστική εικονογράφηση του Greg Paprocki, τα τρία βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Ο θαυμαστός κόσμος των ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ είναι η ιδανική εισαγωγή για τους μικρούς μας φίλους ώστε να καταλάβουν τι είναι η επιστήμη, με τι ασχολούνται οι επιστήμονες, τι όργανα χρησιμοποιούν και τα διαφορετικά θέματα που μελετούν. Θα τους βοηθήσει επίσης να εξοικειωθούν με έννοιες όπως η βοτανική, τα άτομα, η ανθρωπολογία, τα πετρώματα, το ηλιακό μας σύστημα κ.ά.
Στο βιβλίο Ο θαυμαστός κόσμος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μαθαίνουμε για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κατασκευάζουν και ερευνούν οι μηχανικοί. Τα διαφορετικά είδη μηχανικών από τους ηλεκτρολόγους έως τους μηχανικούς ρομποτικής αλλά και τις κατασκευές τους, από τα μικρά κυκλώματα, μέχρι τις γέφυρες και τα φράγματα.
Τέλος, Ο θαυμαστός κόσμος των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ είναι ίσως ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους να καταλάβουν τα μικρά παιδιά, πως τα μαθηματικά κρύβονται πίσω από την επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογία αλλά και την τέχνη, να κατανοήσουν το σύστημα των αριθμών, να συνδέσουν τα μαθηματικά με τις καθημερινές συναλλαγές και δραστηριότητες τους αλλά και να πάνε ένα βήμα πιο πέρα μαθαίνοντας, τι είναι η γεωμετρία, οι εξισώσεις και τα γραφήματα.
Ένα γλωσσάρι για τους καινούριους όρους και μια λίστα με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες που διέπρεψαν στον τομέα τους, έρχεται στο τέλος κάθε βιβλίου για να λύσει τις ενδεχόμενες απορίες των παιδιών και να τα εμπνεύσει να ασχοληθούν με τον κόσμο των επιστημών, στη νέα σειρά βιβλίων stem που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να μάθουν αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να μπορούν ευκολότερα να συζητήσουν επιστημονικά θέματα μαζί με τους μικρούς μας φίλους.


«O ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»    
BOB COOPER
Εικονογράφηση: Greg Paprocki
Μετάφραση: Σπύρος Γιαννακόπουλος
Σειρά: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21X25,5 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-484-472-2  · Τιμή: 10,99 €


«Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ»
BOB COOPER
Εικονογράφηση: Greg Paprocki
Μετάφραση: Σπύρος Γιαννακόπουλος
Σειρά: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21X25,5 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-484-471-5   · Τιμή: 10,99 €


«Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ»
BOB COOPER
Εικονογράφηση: Greg Paprocki
Μετάφραση: Σπύρος Γιαννακόπουλος
Σειρά: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21X25,5 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-484-473-9   · Τιμή: 10,99 €


«Λούνα - Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο!»
AGNES VERBOVEN
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 2+
Σελίδες: 32 · Σχήμα: 21Χ21
ΙSBN: 978-960-569-974-1 · Τιμή: 8,99 €
H βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση μάς παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΛΟΥΝΑ με τίτλο «Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο!». Σε συνεργασία με την Agnes Verboven, ιδιοκτήτρια ενός από τους πιο σημαντικούς εκδοτικούς οίκους στο Βέλγιο, δημιούργησαν μια σειρά εικονογραφημένων βιβλίων που στοχεύει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των κοινωνικών δεξιοτήτων των μικρών μας φίλων.
Μετά την πρώτη ιστορία με τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! η Λούνα, το αξιαγάπητο και ζωηρό σκυλάκι, θαυμάζει το καινούργιο ποδήλατο του φίλου της Λίο. Όταν όμως ο Λίο αρνείται να της δανείσει το ποδήλατό του, η Λούνα σκαρώνει ένα σχέδιο για να επιτύχει τον σκοπό της και τα καταφέρνει.
Οι ιστορίες της σειράς ΛΟΥΝΑ μέσα από τη χαρούμενη και τρυφερή εικονογράφηση ακολουθούν μια απλή αφήγηση που θέτει προβληματισμούς για κάποιες από τις συνηθισμένες συμπεριφορές των μικρών παιδιών. Η Λούνα κάποιες φορές, όπως και ένα μικρό παιδί, χωρίς να πράττει συνειδητά, παίρνει αποφάσεις που ίσως να λειτουργούν εις βάρος των άλλων. Ακολουθώντας τη διαδρομή της και παρατηρώντας τη συμπεριφορά της, δίνεται η αφορμή σε γονείς και εκπαιδευτικούς για περαιτέρω συζήτηση με τους μικρούς αναγνώστες ώστε να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις που οδηγούν σε άλλες, πιο λειτουργικές κοινωνικές ανταποκρίσεις.
Η σχεδόν κινηματογραφική εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση, με τα ζωηρά χρώματα και την ιδιαίτερα προσεγμένη γλώσσα σώματος των χαρακτήρων, ενισχύει το ύφος και τον σκοπό της αφήγησης, και βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να αντιληφθούν την κατάσταση και τα συναισθήματα των ηρώων.


«Αρσέν και Φαντομά - Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών - Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου»
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΚΙΚΑ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 7+ ετών
Σελίδες: 96 · Σχήμα: 14Χ20,5 · Μαλακό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-484-485-2 · Τιμή: 8,99 €
Οι διάσημοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ Αρσέν και Φαντομά επιστρέφουν με μία νέα περιπέτεια!
Ο Αρσέν και η Φαντομά, οι δύο μικροί ντετέκτιβ, έχουν μία πολύ δύσκολη αποστολή σε αυτή την τρίτη, συναρπαστική και πιο χιουμοριστική από όλες περιπέτειά τους: πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο, και μάλιστα χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του ή για τον άνθρωπο που ζούσε μαζί του.
Με συμμάχους τους τα υπόλοιπα ζωάκια της γειτονιάς, θα βάλουν τα δυνατά τους και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθεί ο χαμένος σκυλάκος και για να επιστρέψει στο σπίτι του. Προηγουμένως όμως, θα πρέπει να κάνουν ένα παράτολμο ταξίδι και —ανάμεσα σε πολλά-πολλά άλλα— να νικήσουν σε έναν διαγωνισμό μουσικής!
Το αχτύπητο ζευγάρι με τους φανατικούς θαυμαστές (η σελίδα τους στο Facebook μετρά πάνω από 10.000 ακολούθους) καλείται να λύσει ένα νέο μυστήριο σε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές που επιμελήθηκαν οι γονείς του Αρσέν και της Φαντομά, η δημοσιογράφος Κίκα Τσιλιγγερίδου και ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης. Στο πλευρό των διάσημων ντετέκτιβ επιστρέφει και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια, η οποία χάρη στα μοναδικά της σκίτσα της ενισχύει το σασπένς και την πλοκή στο Μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια.