Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Αικατερίνης Σκυλλάκου «Orellia, κοίτα ψηλά!» στο POEMS&CRIMES



Στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα των Εκδόσεων...
Γαβριηλίδης POEMS&CRIMES στο Μοναστηράκι, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής η Αικατερίνη Σκυλλάκου την πρώτη της ποιητικής συλλογής «Orellia, κοίτα ψηλά!», με τον ποιητή Γιώργο Γώτη, να προλογίζει, δίνοντας το στίγμα αυτού του ποιητικού έργου, με την ηθοποιό Μίνα Καθέρη να απαγγέλλει «αποσπάσματα» και τη μουσικό Αναστασία Μηλιώρη να τη συνοδεύει με το βιολί της.
Στη συνέχεια ο φιλόλογος και πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, πήρε το λόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή η ποιητική συλλογή αποτελεί μια παλέτα χρωμάτων, καθώς τα 47 ποιήματα που «γεμίζουν» τις σελίδες του βιβλίου, είναι ποιήματα αισιοδοξίας, με ήχους που σε κρατούν σε εγρήγορση, δίχως να σου διακόπτουν τη ροή των συναισθημάτων.


Και συνέχισε: «…αυτή η ποιητική συλλογή με την ιδιαίτερη πλοκή των λέξεων και τα μοναδικά λογοπαίγνια, αποτελούν φυλαχτό λύτρωσης του θρησκευτικού λόγου και αιχμαλωτίζουν το στιγμιότυπο σα γάργαρο νερό, καθώς το εσύ και το εγώ γίνονται ένα, με την Orellia, το χρυσό κορίτσι... να κερδίζει την αγάπη μας».


Η παρουσίαση έκλεισε με μια κουβέντα «αναζητήσεων», ανάμεσα στην Αικατερίνη Σκυλλάκου και τους παραβρισκόμενους.

Παύλος Ανδριάς
by aylogyros news