Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς…


Για συμμετοχή στην ομαδική, εικαστική έκθεση...
«Ταξιδεύοντας την τέχνη»12 – 20 Μαϊου 2018, Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς», Πλ. Αγίας Παρασκευής, ΤΚ 341 00, Χαλκίδα
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, διοργανώνει τη δεύτερη ομαδική, εικαστική έκθεση για το 2018, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτρης Μυταράς», στη Χαλκίδα. Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από 12 ως 20 Μαϊου 2018, θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, φωτογραφίας, χαρακτικής κλπ, μελών και φίλων εικαστικών, με ελεύθερο θέμα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Μαϊου 2018 και ώρα 19:00.

Τίτλος της έκθεσης: «Ταξιδεύοντας την τέχνη».  

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά, η Παρασκευή 4 Μαϊου 2018, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω emailunescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εικαστικοί, ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη.
2. Κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να εκθέσει ένα (1) έργο του ως 100 εκ. πλάτος, ή δύο (2) έργα των 50 εκ. πλάτους. Το ύψος παραμένει ελεύθερο.
3. Τα έργα, θα πρέπει να είναι σε πλαίσιο (κορνίζα) ή εάν η άποψη του καλλιτέχνη δεν το επιβάλει, να έχουν τη δυνατότητα ανάρτησης και στήριξης σε πάνελ, να φέρουν δηλαδή στην πίσω πλευρά τους γαντζάκι ή σύρμα. Τα γλυπτά θα πρέπει να συνοδεύονται από τη βάση τους.
4. Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο, θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος κάθε έργου.
5. Η παράδοση των έργων, τα οποία θα πρέπει να είναι αμπαλαρισμένα για την ασφαλή μεταφορά τους στη Χαλκίδα, θα γίνει στα γραφεία του Ομίλου, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018, τις ώρες 10πμ– 4μμ. Για την παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, θα ενημερωθούν οι καλλιτέχνες με επόμενη επικοινωνία.
6. Η αποστολή (με courier) των έργων στο γραφείο του Ομίλου (για όσους δεν μπορούν να τα παραδώσουν οι ίδιοι) βαρύνει τον καλλιτέχνη. Το αυτό ισχύει και για την παραλαβή των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης. Τα έργα θα επιστραφούν στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιορισθεί άλλη.
7. Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει στη γραμματεία, μέσω 
email, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής ως την Παρασκευή 4 Μαϊου 2018 (καταληκτική ημερομηνία), όπου θα επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (κινητό τηλέφωνο – email), φωτογραφία του έργου ή των έργων με τα οποία συμμετέχει και αντίγραφο καταθετηρίου αξίας συμμετοχής. Με την παραλαβή, θα λαμβάνετε απαντητικό μήνυμα με τον αριθμό προτεραιότητας.
8. Αξία συμμετοχής στην έκθεση:
Ενεργά μέλη Ομίλου: 20 ευρώ
Μη μέλη: 30 ευρώ
Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 4/5/2018, στον λογαριασμό του   Ομίλου: 
Τράπεζα: Eurobank
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014
IBANGR7202604000000140200210014
(στην αιτιολογία αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και έκθεση «Ταξιδεύοντας την τέχνη»).
Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.
Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

  Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                       Δημήτριος Πολλάτος