Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής – Παρουσίαση του προγράμματος Ένα στα Πέντε



Στην καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση...
της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μπαίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενώντας την βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της σχετικής εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να μιλήσει για το ευαίσθητο αυτό θέμα, την Πέμπτη 26 Απριλίου, στις 19.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος).
Η εκστρατεία λέγεται Ένα στα Πέντε γιατί τόσο ακριβώς είναι το ποσοστό των παιδιών που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ο αριθμός ανέρχεται στο 16%, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Τα σοκαριστικά αυτά νούμερα επιβάλλουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, την ευθύνη της καμπάνιας ενημέρωσης, εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, έχει η Έλενα Ράπτη, η οποία γυρνάει την χώρα για να μάθουν όλοι τα μυστικά για την αποκρυπτογράφηση αυτού του ύπουλου και επικίνδυνου κώδικα, που λέγεται παιδική σεξουαλική κακοποίηση, δημιουργώντας μια σύγχρονη ασπίδα για τη δική τους προστασία.
Επόμενος σταθμός της, το Ηράκλειο Αττικής στην εκδήλωση που ετοίμασαν από κοινού με τον Δήμο. Εκτός από την Έλενα Ράπτη, η οποία θα κάνει μια παρουσίαση με οδηγίες και βίντεο φιλικά για μεγάλους αλλά και παιδιά, θα μιλήσει στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θα προλογίσει η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.