Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Στο "ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ", Διαβάζω Παραμύθια Ξετυλίγω των Ονείρων την Αλήθεια!



Το Αεί Φέρειν και ο Aylogyros news γιόρτασαν...
την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου το Σάββατο 31 Μαρτίου 10:00 με 14:00, στο χώρο του πρότυπου παιδαγωγικού κέντρου σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων ανάπτυξης συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης. 


Μια σειρά από φιλαναγνωστικές  δράσεις, διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις, κατασκευές και μια βιωματική δράση από  ομάδα του ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ, έκανε μικρούς και μεγάλους να νιώσουν τη μαγεία των παραμυθιών κρατώντας τους αμείωτο το ενδιαφέρον, κάθε στιγμή της εκδήλωσης.


Μια παραμυθένια Γιορτή Βιβλίου, γεμάτη φαντασία, παιχνίδι, συναισθήματα και  αλήθειες! Οι αγαπημένοι συγγραφείς των παιδιών αφηγήθηκαν τα παραμύθια τους, και οι ήρωες ζωντάνεψαν μέσα από τις ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών, βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.


Μια δυνατή καλημέρα ήρθε από τον «Άρη» το όμορφο αρκουδάκι που μας έφερε ο συγγραφέας Γιώργος Μπουμπούσης. Ο Άρης, είναι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου του «Το Αρκουδάκι που δεν Αγαπούσε τ’ Απογεύματα», που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.


Ένα διαφορετικό σκιάχτρο συνομίλησε με τα «αειφεράκια» και κατάφερε να τους αποσπάσει πολλά μυστικά που κρύβουν στις καρδούλες τους.
Ο Σεραφείμ Χατζηηλιάδης με το βιβλίο του «Παιχνίδι Αποδοχής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις, μίλησε για την σπουδαία λέξη της αποδοχής.


Στη συνέχεια, στην παρέα μας ήρθε ένας όμορφος φούξια δράκος με μια καρδιά ουρά!


Η Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη  με το βιβλίο της «Δράκος Καλοκάρδιος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη», μας έκανε να τραγουδήσουμε μαζί της «Δρακοκάρδιος είναι τ’ όνομά μου, μια καρδιά έχω στην ουρά μου, στην κακία έχω αλλεργία, στη ζωγραφική λατρεία».


Και τέλος, ήρθε ένας ασπρούλης, ένας συμπαθέστατος σκυλάκος. «O άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη»,  παρ’ όλη την κούραση των παιδιών κατάφερε τα κρατήσει κοντά του μέχρι το τέλος.
Εξ’ άλλου δε θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς καθώς τον συνόδευε η δημιουργός του, συγγραφέας Ξανθή Μαντέλα.
Η συμμετοχή των παιδιών και το ενδιαφέρον αυτό το τετράωρο ήταν συγκλονιστική, η λαχτάρα, η αγωνία, η δίψα, η χαρά, η ενέργεια και η όρεξη, ζωγραφισμένη στα προσωπάκια των μικρών μας φίλων.


Γιατί…
Όταν οι σκέψεις και οι ιδέες γίνονται δράσεις…
Όταν οι  άνθρωποι σμίγουν δημιουργικά…
Όταν η εκπαίδευση και ο πολιτισμός συναντιούνται…
Τότε συμβαίνουν μικρά θαύματα, μεγάλα μοιράσματα, αληθινές  ιστορίες ζωής, με οδηγό την προσφορά, το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και μαγεία…


ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ   ΣΗΜΑΙΝΕΙ…
Ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλαγή στάσεων, αλληλεπίδραση
Εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για όλους
Ισοτιμία στο δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση με ενεργό συμμετοχή
Φιλοσοφία συμβατή με την αρχή της κινητοποίησης του ατόμου συνολικά
Έμφαση στην αρμονική σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον
Ρητά και ανεπιφύλακτα σεβασμός στη ζωή και τη διαφορετικότητα
Επιτυχής πορεία προς την αυτογνωσία, την ενσυναίσθηση και τη δια βίου μάθηση
Ικανότητα αειφορικής διαχείρισης
Νέες συναισθηματικές και μαθησιακές εμπειρίες
Website: www.aeiferein.gr

Καλλιόπη Γραμμένου
by aylogyros news