Τρίτη 17 Απριλίου 2018

«Το λευκό λιοντάρι»… στο γραφείο της Κάλλης



Καμιά φορά ο κόσμος μπορεί να σου φαίνεται τεράστιος...
Καμιά φορά μέσα του νιώθεις τόσος δα. Ίσως τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας φίλος να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το θάρρος που κρύβεις μέσα σου.

Μια όμορφη, τρυφερή, καθησυχαστική ιστορία, με μια σταλιά μαγείας… 
«Το λευκό λιοντάρι»  του Helmore Jim, σε εικόνες  Jones Richard, σε απόδοση Αιμιλία Γιασεμή, κυκλοφορεί από εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού είναι η μικρή Σοφία που μετακομίζει και νιώθει μοναξιά στο νέο της περιβάλλον. Αναζητά νέους φίλους και συναντά ένα φιλικό, λευκό λιοντάρι που αμέσως την αγκαλιάζει και γίνεται ο επιστήθιος φίλος της. 

Μαζί κάνουν τα πάντα, νιώθει σιγουριά και ασφάλεια μαζί του, μέχρι που αυτός της προτείνει να κάνει νέους φίλους. Τότε αυτή διστάζει, φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα. Θα το κάνει; Τι ρόλο παίζει το λευκό λιοντάρι στην ζωή της μικρής Σοφίας;

Μια πρωτότυπη ιστορία που μιλά για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή μας, πως μπορούμε να τις διαχειριστούμε, να ζήσουμε με τους φόβους μας και να τους αντιμετωπίσουμε. 

Ουσιαστικά βοηθά το μικρό, αλλά και τον μεγάλο αναγνώστη να βγει τη σιωπηρή δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, να βρει το θάρρος και την τόλμη να πορευτεί μετά από κάθε αλλαγή που μπορεί να του συμβεί.

Η εικονογράφηση ατμοσφαιρική και αγκαλιάζει το κείμενο βοηθώντας τον μικρό αναγνώστη να «βουτήξει» μέσα στις σελίδες του και να ζήσει την περιπέτεια της μικρής Σοφίας.

Μια ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news