Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η συγγραφέας Μάρθα Πατλάκουτζα και οι «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», σε πρώτο πλάνο…



«Κραυγές στην παγωμένη λίμνη»: Στο εξαίρετο αυτό βιβλίο...
του Παύλου Ανδριά ιστορία και μύθος διεισδύουν αβίαστα στην ανθρώπινη ψυχή προσφέροντας στον αναγνώστη μαθήματα ζωής.
Είναι εύκολο να αγνοείς το μέλλον, όταν αγνοείς το παρελθόν και κάθε άνθρωπος έχει να λογοδοτήσει στο χθες. Και τότε το παρελθόν είναι ικανό να πριονίσει το παρόν. Δύο αδέρφια, ένας πατέρας, η αγάπη και ο έρωτας πλέκονται και δίνουν ένα βιβλίο συναρπαστικό που εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ.
Το καλό και το κακό μάχονται για την επικράτησή τους. Ποτές του δε θα συνυπάρξουν ειρηνικά και το τίμημα που ενίοτε πρέπει να πληρώσουν οι ήρωες είναι καθοριστικό για την ίδια τους την ύπαρξη. Και κάπου εκεί η ανεκπλήρωτη αγάπη μαραζώνει το όνειρο. Κάθε ήρωας διεκδικεί την αλήθεια του, παλεύει με τα προσωπικά του αδιέξοδα. Έξι παίχτες κινούμενοι σε μια σκακιέρα έρχονται αντιμέτωποι με μύθους, προκαταλήψεις, φοβίες και κατάρες. Ποιος τελικά θα είναι ο νικητής στην παρτίδα κυριαρχίας, που δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια τη ζωή;
Γραφή μεστή, παραστατική, ρεαλιστική δίνει ένα λογοτεχνικό βιβλίο που μένει ανεξίτηλο στη μνήμη και με έναν διάλογο ανάμεσα στον συγγραφέα και στην ίδια την ιστορία πλέκει έναν υπέροχο μυθιστορηματικό ιστό.
Κύριε Παύλε Ανδριά σας ευχαριστώ για το μοναδικό αναγνωστικό ταξίδι. Είμαι σίγουρη πως θα έχει τα πιο γλυκά ταξίδια στις καρδιές όλων μας.

Μάρθα Πατλάκουτζα
Συγγραφέας - Εκπαιδευτικός