Τρίτη 17 Απριλίου 2018

«Οι δούλες», στο θέατρο «Άλφα Ιδέα»…



Duet yourself festival του θεάτρου «Άλφα Ιδέα»...
την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 20:30

Λίγα λόγια για το έργο
Η Κλαίρ και η Σολάνζ, δύο νεαρές υπηρέτριες, έγκλειστες σε ένα αστικό σπίτι, δραπετεύουν σε έναν δικό τους κόσμο παίζοντας παιχνίδια εξουσίας και υποταγής, αναζητώντας τη λύτρωση. Ζήλεια, μίσος, αγάπη και βία σε μια μυστική τελετή εναλλαγής ρόλων που ακροβατεί ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασία. Θα καταφέρει η διαταραγμένη τους φύση να τους επιτρέψει να ξεφύγουν από τη ζωή που έχουν σιχαθεί, ή θα γίνει το παιχνίδι τους η αιτία να βρεθούν στην κόλαση;

Λίγα λόγια για την ομάδα μας
Η ομάδα Dell'Arte δημιουργήθηκε από την βαθειά μας ανάγκη να εκφραστούμε και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο. Αντλούμε δύναμη από την τεράστια αγάπη μας για το θέατρο.
Η έναρξη της καλλιτεχνικής μας πορείας έγινε με τη συμμετοχή μας στο ένατο off off Festival του θεάτρου επί Κολωνώ, με το πρωτότυπο έργο της ηθοποιού-μέλους της ομάδας Ειρήνης Κυδωνάκη, ''Ρώσικη Ρουλέτα''.
Φέτος, αποφασίσαμε να καταπιαστούμε με ένα έργο κλασικό, δύσκολο και συνάμα γοητευτικό, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Λιούνη.
Στόχος, μέσα στην καλλιτεχνική μας διαδρομή, είναι να αφουγκραστούμε την εποχή, να μελετήσουμε, να διαφωνήσουμε, να φορέσουμε κοστούμια, να κάνουμε φίλους και εχθρούς τους ποιητές, να συγκινηθούμε, να κουβεντιάσουμε με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, να ακούσουμε μουσική, να αγγίξουμε υφάσματα και υλικά, να γράψουμε, να σβήσουμε και πάλι από την αρχή κάνοντας κάθε φορά ένα βήμα προς έναν καλύτερο κόσμο...

Οι δούλες για εμάς
Το συγκεκριμένο έργο είναι πρόκληση για εμάς. Συνήθως ερμηνεύεται από ηλικιακά μεγαλύτερες και πιο έμπειρες ηθοποιούς λόγω της τεράστιας δυσκολίας του. Ο ποιητικός λόγος και το ''θέατρο μέσα στο θέατρο, είναι αυτά που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, καθώς επίσης και το ότι είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, σε ένα απάνθρωπο έγκλημα από γυναίκες σε γυναίκες.
Το έργο είναι διαχρονικό, αφού το κύριο θέμα του είναι η συμπεριφορά και η φαινομενική αγάπη της ανώτερης προς την κατώτερη τάξη. Μέσα από προσωπική έρευνα, δουλειά, και την αθωότητα της ηλικίας μας, έχουμε προσεγγίσει το κείμενο με έναν διαφορετικό τρόπο και σίγουρα η σκηνοθετική οπτική θα απέχει απ' τα συνηθισμένα!

ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ
Θεατρική ομάδα: Dell'Arte
Συγγραφέας: Jean Genet
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Λιούνης
Δραματουργική ανάλυση: Γεωργία Γιαννακού, Σήλια Κεαλόγλου
Σκηνογραφία: Dell'Arte
Ενδυματολογία: Ανδριάνα Βοβολίνη
Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Κυδωνάκης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χατζάκης
Μαλλιά/Μακιγιάζ: Σίλια Ντούλη
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δήμητρα Μπουρνελέ, Ειρήνη Κυδωνάκη