Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τι βάζουμε στους καφέ κάδους & τι όχι…



Μετά τους μπλε και πράσινους κάδους, μπήκαν στη ζωή μας...
και οι καφέ κάδοι κομποστοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Athens BioWaste» που συγχρηματοδοτείται από το LIFE+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εδώ λοιπόν χρειάζεται λίγη προσοχή στο τι πετάμε μέσα σ’ αυτούς, αλλά και σωστή ενημέρωση, σε όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και σε όσους δεν έχουν την πληροφόρηση του μέσου.
Έτσι λοιπόν, για είμαστε όλοι σωστοί απέναντι σε αυτό το νέο «φίλο» της ζωής μας, στους καφέ κάδους…

ΒΑΖΟΥΜΕ:
Υπολείμματα ωμού ή μαγειρεμένου φαγητού, όπως: Φρούτα και λαχανικά, κρέας-ψάρι-θαλασσινά (και τα κόκκαλα), ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ψωμί, κέικ, γλυκά, γαλακτοκομικά (τυρί, παχύρευστες κρέμες, γιαούρτι), αυγά  (και τα τσόφλια), υπολείμματα και φίλτρα καφέ και τσαγιού, μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (γκαζόν, φύλλα, μικρά κλαδιά κλπ), μικρές ποσότητες από χαρτοπετσέτες, αλλά όχι χρωματιστά, γυαλιστερά ή πλαστικοποιημένα χαρτιά.

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ:
Συσκευασίες κάθε είδους (πάνε στον μπλε κάδο), υγρά, μαγειρικά λάδια, λίπη, πλαστικές σακούλες.