Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

«Κάτω από το κρεβάτι»… στην προθήκη της αυλής μας!!!



Έντεκα σκοτεινές ιστορίες φαντασίας, τρόμου...
αλλά και ζοφερής πραγματικότητας, συνθέτουν τη συλλογή διηγημάτων "Κάτω από το κρεβάτι", που αποτελεί το τρίτο βιβλίο του πολύβραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Γιώτσα.

Ένας συγγραφέας που γράφει για έναν συγγραφέα που γράφει για έναν συγγραφέα.
Μια σκοτεινή πύλη στο γυαλί ενός παλαιού καθρέφτη.
Η λαχτάρα για το αντάμωμα με τη νεκρή οικογένεια.
Μια διαβολική μάγισσα και μια ονειρική νεράιδα, στα βουνά της ελληνικής υπαίθρου.
H στιγμή που κερδίζεις μια ολόκληρη ζωή.
H στιγμή που χάνεις μια ολόκληρη ζωή.
Ένα ματωμένο δείπνο.
Δολοφονικοί φίλοι.
Οργισμένος ψυχοπομπός.
Αποτρόπαια εγκλήματα και κρατητήρια μέσα στη γη.
Ταξίδια με μαγικά μανιτάρια στις ράγες της ψυχεδέλειας.

Άνθρωποι που παλεύουν με υπερφυσικούς αλλά και καθημερινούς φόβους, σε μια ανθολογία βραβευμένων και καινούριων διηγημάτων για το τι μας περιμένει -χαμογελώντας- να κοιμηθούμε...
Για το τι κρύβεται στα σκοτάδια...
Κάτω από το κρεβάτι.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα…
Ο Γιώργος Γιώτσας είναι μια σύγχρονη φωνή στη λογοτεχνία του φανταστικού.
Τα διηγήματά του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (Diavasame.gr, Ελευθερουδάκης, Ars Nocturna, Συμπαντικές Διαδρομές, Εκδόσεις Μωραΐτης, Εκδόσεις Εντύποις, Eyelands.gr / Παράξενες Μέρες, περιοδικό Esquire) όπως και σε διεθνείς (Writers Digest USA). Επίσης, έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές νέων λογοτεχνών.
Το 2012 ο εκδοτικός οίκος Momentum εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Εκείνος που ψιθυρίζει πάνω από τα βουνά», μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας και τρόμου στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Το 2015, οι εκδόσεις Λυκόφως εκδίδουν το «Εκ Νεκρών», το οποίο είναι το δεύτερο προσωπικό βιβλίο και πρώτο μυθιστόρημά του.
Ο Γιώργος Γιώτσας συνεχίζει να γράφει με συνέπεια, ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περιοδικών, όπως το Tv Zapping, το Mystery, η Athens Voice και το Esquire, όπου έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις και αφιερώματα σχετικά με το έργο του.