Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ζητούνται εθελοντές για δωρεάν σεμινάρια αυτογνωσίας σε παιδιά ευπαθών ομάδων…


Της Χριστίνας Αναστασίου


Σχεδόν 3000 παιδιά ζουν στην Ελλάδα σε Ιδρύματα Παιδικής...
Προστασίας, ενώ κάθε χρόνο 350 νέες περιπτώσεις εισέρχονται σε ιδρύματα. Μόλις το 10% των παιδιών αυτών οδηγούνται σε ανάδοχους γονείς.
Παιδιά ορφανά, εγκαταλελειμμένα βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε επίπεδο διαβίωσης και ψυχολογικής βίας. Έχουν χάσει κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και μένουν στο περιθώριο.
Αν η κατάσταση παραμείνει η ίδια, τα ποσοστά κατάθλιψης στους νέους θα αυξηθεί. Οι θάνατοι από αυτοκτονίες έχει αυξηθεί κατά 34%  ιδίως στους άνδρες παραγωγικής ηλικίας. Επίσης η εμπλοκή τους σε εγκληματικές ενέργειες και η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι η πλέον αναμενόμενη. Το μέλλον τους θα παραμείνει αόριστο.
Μετά από τη συμμετοχή μου στα βιωματικά σεμινάρια της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΑΜΚΕ είδα τους περιορισμούς μου να εξαφανίζονται και να αντιλαμβάνομαι ότι εγώ καθορίζω τη ζωή μου και ότι ΝΑΙ, μπορώ να ζήσω τη ζωή που ονειρεύομαι!
Μέσα από την προσωπική ανάπτυξη ο κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.
Για αυτό δημιουργώ ένα κύκλο σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης για τα παιδιά του Συλλόγου Γαλήνη, Ελπίδα και Φως που στηρίζει το Ίδρυμα Αγία Άννα στη Κηφισιά, το Ίδρυμα ο Καλός Ποιμένας στον Πειραιά και μονογονεϊκές οικογένειες (σύνολο 90 παιδιά από 5-21 χρονών).
Η έναρξη των σεμιναρίων πραγματοποιείται μέσα στο δάσος, στο πανέμορφο Φυσικό Πάρκοαναψυχής της Παύλιανης τον Ιούνιο του 2018. (θα οριστεί σύντομα συγκεκριμένη ημερομηνία)
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες με εθελοντές και διασκεδαστές, animater. 4 οδηγοί βουνού τα οδηγούν στο μοναδικό μονοπάτι που είναι  γεμάτο εκπλήξεις. Στη διάρκεια της διαδρομής τα μικρότερα παιδιά συμμετέχουν σε θεατρικό παιχνίδι.
Όσοι τους ενδιαφέρει κάνουν μια μικρή πεζοπορία και μαθαίνουν για την ασφαλή κίνηση στο βουνό.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το χωριό που στο πέρασμα του βλέπουν ότι με λίγη φαντασία και ο πιο ταλαιπωρημένος τοίχος ή κάδος έχει μετατραπεί σε ένα έργο τέχνης!!
Κάτω από τα πανύψηλα έλατα, δίπλα στις πηγές του Ασωπού οι εισηγητές μέσα από παιχνίδι δίνουν στα παιδιά την πρώτη γνώση για το πώς μπορούν να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται. ΥΠΕΡΟΧΟ;
Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει 3 εισηγητές. Έχω 5 εθελοντές και είμαι στην αναζήτηση για:
διασκεδαστές-animater
οδηγούς βουνού
φωτογράφο και καμεραμάν
κάλυψη των εξόδων (μεταφορά με πούλμαν, φαγητό και έναν ιδανικό κατάλληλο χώρο όπου θα διεξάγονται τα σεμινάρια).
Στόχος του Project είναι τα παιδιά να ζήσουν μια μέρα χαράς, διασκέδασης, ξενοιασιάς και από κει και πέρα να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Από τη νέα σχολική χρονιά ξεκινάει ο κύκλος σεμιναρίων και τα τμήματα χωρίζονται ανάλογα τις ηλικίες. Οι αξιόλογοι εισηγητές με πείσμα και ενθουσιασμό στηρίζουν τα παιδιά μέχρι αυτά να νιώσουν έτοιμα να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Όραμα μου είναι στο μέλλον και άλλα παιδιά ευπαθών ομάδων να ενταχθούν σε τέτοιου είδους σεμινάρια γιατί τα παιδιά είναι δυνατότητες και οι δυνατότητες δημιουργούν μέλλον!
Σας ευχαριστώ!
Χριστίνα Αναστασίου

Μπορείτε και εσείς να συμβάλλετε στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος! Διαδώστέ το  σε φίλους και γνωστούς σας και συνεισφέρετε με τον τρόπο που μπορείτε!
Στις”Κοινωνικές δράσεις” φιλοξενούμε πρωτοβουλίες που προάγουν τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη. Εάν έχετε και εσείς κάποια πρωτοβουλία που θέλετε να επικοινωνήσετε στους αναγνώστες μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο georgia@omorfizoi.gr