Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Τα 11 πράγματα που φέρνουν ατυχία σε έναν γάμο...



Κατά τη διάρκεια των αιώνων πολλές παραδόσεις...
έχουν αλλάξει σε ότι αφορά τις γαμήλιες τελετές και το μυστήριο του γάμου γενικότερα.
Παλαιότερα, βέβαια, υπήρχαν πολλές προλήψεις τις οποίες φοβόντουσαν τα μελλόνυμφα ζευγάρια. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλες τις «τρελές» προλήψεις που υπάρχουν και να σας πούμε πως δεν πιστεύουμε σε καμιά από αυτές. Εσείς;
Το να παντρευτείτε Σάββατο
Μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής μέρα της εβδομάδας για να παντρευτείτε αλλά σύμφωνα με την Βρετανική λαογραφία ο σαββατιάτικος γάμος είναι κακή τύχη. Για να είστε ακόμα πιο «ασφαλής» μην επιλέξετε να παντρευτείτε 13 Μαϊου ειδικά αν αυτή η μέρα πέφτει και Σάββατο.
Το να πέσει κάτω δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια της τελετής
Η παράδοση λέει πως αν πέσει στον οποιοδήποτε ένα δαχτυλίδι κάτω κατά τη διάρκεια του μυστηρίου τότε εκείνο το άτομο θα πεθάνει. Μπορεί να σας ακούγεται αστείο κάτι τέτοιο - και να είναι φυσικά- αλλά οι παλιοί τα πίστευαν κάτι τέτοια και τα πρόσεχαν πολύ.
Μην σας πέσει κάτω το δαχτυλίδι του γάμου.
Το να χρησιμοποιείτε το επώνυμο του συζύγου σας πριν το γάμο
Όσο κι αν θέλετε να γίνεται κυρία Κοκοβίκου καλό είναι πριν την τελετή να χρησιμοποιείτε το δικο σας επώνυμο. Η παράδοση λέει πως αν δεν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή ο γάμος τελικά δεν θα γίνει.
Το να δέχεστε μαχαίρια ως δώρο γάμου
Μπορεί να θέλετε πολύ για την ολοκλήρωση του νοικοκυριού σας ένα σετ ακριβά μαχαίρια αλλά αν είστε προληπτικοί μην το βάλετε καν στη λίστα γάμου. Μιας και τα μαχαίρια κόβουν πράγματα στα 2 μερικοί πιστεύουν πως αυτό το δώρο μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό.
Τα μαχαίρια δεν είναι ωραίο δώρο γάμου.
Το να σας κάνουν δώρο ένα ρολόι
Σύμφωνα με την Κινέζικη κουλτούρα το ρολόι ως δώρο γάμου φέρνει κακή τύχη γιατί η λέξη «ρολόι» στα Μανδαρίνικα σημαίνει «τέλος».
Μην δεχτείτε ρολόι ως δώρο.
Το να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν το γάμο
Παλαιότερα το να δει ο γαμπρός τη νύφη με το νυφικό πριν την τελετή θεωρούνταν μεγάλη γρουσουζιά.
Τα κίτρινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη ζήλεια
Κατά τη Βικτωριανή εποχή είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που μιλούσε για τη σημασία του κάθε λουλουδιού. Το κίτρινο, λοιπόν, συμβόλιζε τη ζήλεια σε μια σχέση και έτσι λένε πως δεν είναι καλό η νύφη να έχει στο γάμο της τριαντάφυλλα σε αυτό το χρώμα.
Μην βάλετε κίτρινα τριαντάφυλλα στην ανθοδέσμη σας.
Δανεικές πέρλες
Παρόλο που πολλές νύφες φοράντε τις μαργαριταρένιες πέρλες της μαμάς ή της γιαγιάς τους, η παράδοση λέει ότι οι πέρλες αντιπροσωπεύουν τα μελλοντικά δάκρυα στο γάμο.
Το να ράβει η νύφη το δικό της νυφικό
Μπορεί τα diy να είναι πολύ της μόδας τελευταία αλλά καλό είναι να πρόκειται να γίνεται σύντομα νύφη να μην ράψετε μόνοι σας το νυφικό σας. Οι παλιοί πίστευαν πως κάθε βελονιά αντιπροσωπεύει και ένα δάκρυ κατά τη διάρκεια του γάμου.
Μην ράβετε μόνοι σας το νυφικό σας.
Το να συναντήσετε μοναχή ή μοναχό στο δρόμο προς την εκκλησία
Μερικοί λένε πως αν μια νύφη δει μια μοναχή ή έναν μοναχό ενώ πηγαίνει στην εκκλησία για το γάμο της είναι καταδικασμένη σε μια ζωή χωρίς απογόνους. Φυσικά εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
Το να συναντήσετε στο δρόμο για την εκκλησία μια έγκυο γυναίκα
Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά λογική παλιά πίστευαν πως το να δει η νύφη πριν το γάμο της μια έγκυο δεν είναι καλό σημάδι για εκείνη.
Λένε πως οι έγκυες φέρνουν κακή τύχη. Υπερβολές θα πούμε εμείς... (spirossoulis)