Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ



«Παιδαγωγός – Εμψυχωτής: Ένας ρόλος, πολλές δράσεις»…

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 μ.μ.
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η καθημερινότητα της τάξης και της ομάδας παιδιών καλεί τον παιδαγωγό προσχολικής αγωγής, τον νηπιαγωγό και τον δάσκαλο να αναλάβουν δράση και να μεταμορφωθούν σε αφηγητή, εμψυχωτή ή ακόμα και ηθοποιό, με στόχο να ζωντανέψουν ιστορίες μπροστά στα μάτια των παιδιών.
Η βιωματική μάθηση και η εμπλοκή των τεχνών στη διδασκαλία είναι μια διαδικασία που απαιτεί σχεδιασμό, επικοινωνία με την ομάδα, καλή γνώση των αναγκών των παιδιών και εσωτερική εμψύχωση. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό σε μια σχολική καθημερινότητα κατά την οποία ο εκπαιδευτικός από τη μια καλείται να προχωρήσει την ύλη και να ακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού παιδιών;
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής και συγγραφέας, σας προσκαλούν σε ένα σεμινάριο που έχει στόχο να ανακαλύψουμε τη διεργασία που οδηγεί τον παιδαγωγό στον ρόλο του εμψυχωτή ομάδας, να συζητήσουμε για τις τεχνικές εμψύχωσης και μυθοπλασίας με αφορμή κείμενα και εικόνες, και να αναρωτηθούμε για τον ρόλο του παιδαγωγού στο σύνολό του.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά ενός παιδικού βιβλίου ελάχιστης αξίας 8 € από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ – ΕΜΨΥΧΩΤΗΣ».

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ