Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

«Αίθουσα Εκδηλώσεων Αριστοτέλης»… στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής.


Το όνομα του μεγάλου αρχαίου φιλόσοφου και επιστήμονα...
Αριστοτέλη, φέρει πλέον η ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής.
Σε μια σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν ο Δήμος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με τη νέα ονομασία της αίθουσας και το χαρακτηριστικό ρητό – μήνυμα του Αριστοτέλη: «Της παιδείας οι ρίζες είναι πικρές, μα οι καρποί γλυκοί». Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο διευθυντής του σχολείου και ο πρόεδρος του μαθητικού δεκαπενταμελούς συμβουλίου, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου.
Θυμίζουμε, η μετονομασία της αίθουσα έγινε με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Λυκείου, ως επιστέγασμα των εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποίησε ο Δήμος στον χώρο. Ως ημερομηνία της τελετή επελέγη συμβολικά η 5η Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.
«Θέλουμε χρόνο με το χρόνο να βλέπουμε περισσότερα παιδιά στα σχολεία μας. Για αυτό δουλεύουμε, για αυτό φροντίζουμε όλοι στην διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Από την προκάτοχό μου, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, που είχε την πρωτοβουλία να δώσουμε το όνομα του Αριστοτέλη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου της πόλης μας, τους αντιδημάρχους, την εντεταλμένη σύμβουλο για τα Ειδικά Συνεργεία, Μαριάννα Ζούρου, τους προέδρους και τους αντιπροέδρους των Σχολικών Επιτροπών, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο του Δήμου, εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα των σχολείων», τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.
«Να αφομοιώνετε την κάθε στιγμή της σχολικής ζωής. Να βάζετε στόχους και να προσπαθείτε με όλες σας τις δυνάμεις να τους πετύχετε. Έτσι, θα γίνετε καλύτεροι από εμάς, θα φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο. Εμείς, στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, βάζουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά σας, ευκολότερη την σχολική περίοδο με συνεχείς παρεμβάσεις, όπως η τακτική ανακαίνιση των σχολείων της πόλης, με πρωτοβουλίες, όπως η δωρεάν παροχή των ξενόγλωσσων βιβλίων στους μαθητές των λυκείων», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, στα παιδιά.