Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

«Δάφνη η μονακριβούλα»… στο γραφείο της Κάλλης


"Με λένε Δάφνη. Με λένε και Ηλιαχτίδα και Πριγκίπισσα...
και Κούκλα και Δροσοσταλίδα. Έχω πολλά ονόματα, όμως εσείς μπορείτε να με φωνάζετε απλά Δάφνη. Τα άλλα είναι για τον μπαμπά και τη μαμά. Είμαι η μονάκριβη κορούλα τους. Η Δάφνη, η Μονακριβούλα τους! Ό,τι κι αν συμβεί…"

Κάθε μοναχοπαίδι κάπως έτσι νιώθει, μοναδικό, ξεχωριστό, δεν έχει μάθει να μοιράζεται, να συνυπάρχει… Τι γίνετε όμως όταν έρχεται ένα νέο μέλος στην οικογένεια; Ένα νέο αδερφάκι; Οι ισορροπίες διαταράσσονται, τα συναισθήματα ποικίλουν και οι ρόλοι αλλάζουν.

Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη, στο βιβλίο της «Δάφνη η μονακριβούλα», σε εικόνες της Κατερίνα Βερούτσου που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, μας δίνει μια υπέροχη ιστορία με χιούμορ δοσμένη, που μιλά για την αδερφική αγάπη και τους οικογενειακούς δεσμούς.

Μια ιστορία γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, που βοηθά το μικρό αναγνώστη να έρθει αντιμέτωπος με τη νέα πραγματικότητα… Τον ερχομό ενός μωρού και έτσι το βοηθά να καταλάβει το νέο του ρόλο με μια σειρά από αστεία περιστατικά και δοκιμασίες που συμβαίνουν στην μικρή Δάφνη και να ταυτιστεί μαζί της.

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και η αγάπη δε χάνεται, αλλά μοιράζεται, οι δεσμοί μέσα στην οικογένεια μπορεί να αλλάζουν αλλά ο τρόπος που χειρίζονται τις καταστάσεις οι γονείς μπορούν να κάνουν πιο ομαλή τη νέα πραγματικότητα που καλούνται να ζήσουν όλοι.

Οι εικόνες της Κατερίνας Βερούτσου αποτυπώνουν τόσο των ψυχισμό της μικρής Δάφνης όσο και την πραγματικότητα γύρω της.

Έντονα χρώματα, μοτίβα και παιχνιδιάρικες πινελιές αγκαλιάζουν τον κείμενο αρμονικά.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by Aylogyros news