Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Sologamy: Γυναίκες που παντρεύονται τον εαυτό τους


Μία νέα τάση έχει ξεκινήσει να γίνεται όλο...
και πιο δημοφιλής τόσο στην  Αμερική, όσο και στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο. Παρόλο που υποτίθεται ότι το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο είναι να βρεις τον σωστό σύντροφο, το sologamy ήρθε για να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τα δεδομένα. Πρόκειται για το φαινόμενο του να παντρευτεί κανείς τον εαυτό του και δεν έχει σχέση με τη μονογαμία. Η μόδα παρατηρείται συνήθως σε γυναίκες 35-45 ετών και είναι μία ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης στο τέλειο «εγώ» τους, όπως αναφέρουν οι ξένες ιστοσελίδες.
Μάλιστα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον Καναδά, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους ιστότοποι, όπου μπορεί κανείς να σχεδιάσει την τελετή του γάμου του, ακόμη και αν δεν διαθέτει έτερο ήμισυ. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή του “κανονικού” γάμου, καθώς η γυναίκα ντύνεται κανονικά με λευκό νυφικό, πάει στην εκκλησία, έχει αγοράσει βέρες, έχει οργανώσει γαμήλια τελετή και έχει καλέσει κόσμο για αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Πολλές φορές μάλιστα ακολουθεί και γαμήλια δεξίωση με τούρτες, σαμπάνιες και χορό. 
Την αρχή σε όλο αυτό φαίνεται ότι έκανε πέρσι την άνοιξη μία 37χρονη, η Έρικα Άντερσον, η οποία, όπως λέει, φυσικά και δεν μπήκε σε όλον αυτόν τον κόπο μόνο για το λευκό φόρεμα και ένα μπουκέτο λουλούδια στο χέρι. «Είναι σα να λες "ναι" στον εαυτό σου. Είναι ένας τρόπος να δηλώσεις ότι είσαι αρκετή, ότι φτάνεις και περισσεύεις και δεν έχεις κανέναν ανάγκη, ότι δεν χρειάζεται να έχεις σύντροφο, για να νιώθεις πλήρης. Το αξίζεις!» δήλωσε η Άντερσον.

Η Άντερσον είπε ότι κουράστηκε να την ρωτά ο κόσμος γιατί δεν είναι παντρεμένη. Κατά συνέπεια, ενώπιον συγγενών και φίλων, παντρεύτηκε τον εαυτό της. Ωστόσο, συνεχίζει να βγαίνει ραντεβού με άνδρες και δεν είναι αρνητική στην ιδέα του να ξαναπαντευτεί με κάποιον σύντροφο. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να βρει τον κατάλληλο… (tvxs.gr)