Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι συγγραφείς του Ηρακλείου Αττικής… εν δράσει!!!


Πρώτη συνάντηση «Συγγραφέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής» με τη υποστήριξη του τμήματος της Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2015, ώρα 18.30, στο αναγνωστήριο της με συντονιστή...
τον κ. Χρήστο Λορέντζο, με στόχο την προώθηση κοινών πολιτισμικών δράσεών τους. 
Μετά τη γνωριμία τους, τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1. Η αναζήτηση μεθόδων και τρόπων ώστε οι συναντήσεις αυτές να πραγματοποιούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα καθώς και ο προσδιορισμός των στόχων αυτών.
2. Η ένταξή τους στον σύλλογο των «Φίλων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής», ώστε να ενισχυθεί το έργο και οι δραστηριότητες του.
3. Η συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση εκδήλωσης τον Νοέμβριο που θα διοργανωθεί από τη Βιβλιοθήκη και το Σύλλογο Φίλων, στη μνήμη του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του.
Την πρώτη αυτή συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν, στήριξαν και ενθάρρυναν οι συγγραφείς: η κ. Βαρβέρη – Βάρρα Χρυσούλα, ο κ. Βαφειάδης Παντελής Χρ., ο κ. Βρυώνης Νίκος, η κ. Γαλανοπούλου Στέλλα, ο κ. Γεωργίου Α. Σπύρος, ο κ. Ηλιάδης Νίκος, ο κ. Κοσσιώρης Στράτος, ο κ. Μερτζάνης Γιάννης, η κ. Ξηρογιάννη Ασημίνα, ο κ. Ξηρός Θάνος, η κ. Παντελή Ελένη, η κ.Παπαδοπούλου Έφη, ο κ Πάτσης Μιχαήλ, η κ. Ράλλη- Υδραίου Μαρία, και ο κ. Ροσσολάτος Γιάννης. 
Σημειωτέον ότι η γνωριμία του συγγραφέα κ. Χρήστου Λορέντζου (ο οποίος έκανε και την πρόταση για τη συνάντηση συγγραφέων) με τη Βιβλιοθήκη έγινε μέσω του μέλους της, κ. Σαββίδη Λουκά ο οποίος μας τίμησε με τη παρουσία του.
 Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 22 Ιουνίου, 18:30 και πάλι στο χώρο της Βιβλιοθήκης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ