Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πουτάνα! Η πρώτη ερωμένη του άντρα...

β’ μέρος


Η πουτάνα βέβαια, όταν σε έχει τακτικό πελάτη, σου δίνει κρυφά και μια παραπάνω απόλαυση, εκτιμώντας την πρόθεση σου. Ενώ μια γυναίκα κουράζεται εύκολα και συχνά πυκνά ζητάει την επιβεβαίωση από κάποιον άλλο...


Ακόμα, η πουτάνα είναι γάτα στη δουλειά της γιατί γνωρίζει όλα τα μυστικά του έρωτα και είναι πρόθυμη να σου ικανοποιήσει κάθε επιθυμία, σε αντίθεση με τη γυναίκα που κάνει πράξη τα δικά της θέλω πάνω στο κρεβάτι, σε ερασιτεχνικό πάντα επίπεδο και αν δεν θέλει ερωτικάς περιπτύξεις, σου βγάζει ιατρικό ανακοινωθέν και σε στέλνει αδιάβαστο».
Ένα ξερό «μάλιστα» βγήκε από το στόμα μου, που σίγουρα δεν το άκουσε, και αν το άκουσε, το προσπέρασε, για να συνεχίσει.
«Ό,τι και αν είναι όμως, είναι το βασανάκι μας. Είναι αυτές που μας κάνουν να χάνουμε τον ύπνο μας, να ιδρώνουμε από το άγχος για το αν είμαστε ικανοί να σταθούμε δίπλα τους, να κλαίμε όταν μας αφήνουν μόνους στο λαβύρινθο του έρωτα και να μας πνίγουν οι ανασφάλειες όταν μας τσιτώνουν με τα νάζια τους. Ίσως γι’ αυτό να τις αγαπάμε και αν του δίνουμε το δικαίωμα να μας βασανίζουν. Μέχρι εκεί όμως.
Γιατί αν κάνουμε το λάθος και αφεθούμε εξ ολοκλήρου στα χέρια τους… θα καταστραφούμε, και θα χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της αυτοϊκανοποίησης για να επουλώσουμε τις πληγές μας. Συμφωνείς;» με ρώτησε και ενώ εγώ γέμιζα τα ποτήρια, με κοίταξε μέσα από τον καπνό του πούρου.
«Εν μέρει, ναι. Στο σημείο που διαφωνώ είναι στο ότι, σε αυτό το παιχνίδι έχουμε και εμείς οι άντρες συμμετοχή, με τα θετικά μας και τ’ αρνητικά μας. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαστε τέλειοι και αυτές είναι πιράνχας».
«Μα δεν χαρακτήρισα ποτέ τις γυναίκες έτσι και ούτε τις ρίχνω στην πυρά. Αυτό που λέω και ξαναλέω είναι ότι αυτές έχουν το χάρισμα και την ικανότητα να παίρνουν αυτό που θέλουν και ν’ αφήνουν τους άντρες εσώκλειστους στα μπουντρούμια της αναμονής. Και στο φινάλε, είμαι ογδόντα πέντε χρονών και μέχρι τώρα δεν έχω δει γυναίκα να ταυτίζεται με τα θέλω ενός άντρα, ούτε έχω ακούσει άντρα να παραδέχεται τα λάθη του και να δίνει συχωροχάρτι σ’ ένα τυχόν παραστράτημα της γυναίκας του.
Αντίθετα, έχω γίνει μάρτυρας καταστάσεων που ο άντρας βιάζει και εκμεταλλεύεται τη γυναίκα του, αδιαφορώντας ότι είναι μητέρα των παιδιών του και γυναίκες που κερατώνουν τους άντρες τους με τον πρώτο τυχόντα, γιατί πιστεύουν ότι είναι το βασιλόπουλο των ονείρων τους.
Και ξέρεις γιατί γίνεται αυτό; Γιατί στον άντρα κάθε είδους απόρριψη και ειδικά η σεξουαλική, μεταφράζεται σε απόρριψη του ανδρισμού του σε όλα τα επίπεδα. Ενώ στη γυναίκα η απόρριψη αγγίζει τη θηλυκότητα της, αφήνοντας έξω από το παιχνίδι την προσωπικότητά της».

(απόσπασμα από το βιβλίο «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» του Παύλου Ανδριά, που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210-3300443)