Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΝΕΜΟS… του Έρωτα και της Φωτιάς!!! (βίντεο)


To συγκρότημα ANEMOS έκανε την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το1998 όταν εκδίδεται το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ "ANEMOS" από την Warner Music.
Ο πυρήνας των ANEMOS αποτελείται από τον Κώστα Χατζόπουλο (μουσική, στίχοι, ενορχήστρωση) και την Κατερίνα Νιτσοπούλου (στίχοι, τραγούδι)...


Από το πρώτο τους άλμπουμ αποσπούν εξαιρετικές κριτικές και τον ενθουσιασμό τόσο του κοινού όσο και της αξιόλογης Αμερικανικής δισκογραφικής εταιρίας Putumayo World Music που τους προτείνει αποκλειστική συνεργασία για να εκδώσει τη δουλειά τους σε 35 χώρες του κόσμου.
Η μουσική των ANEMOS έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ύφος και χαρακτήρα. Ιδιόμορφη και μοναδική, λυρική και ταυτόχρονα δυναμική. Ευαίσθητη και ισχυρή δημιουργεί ένα εξαιρετικό μίγμα και έναν εντελώς καινούργιο ήχο.
Αιθέρια φωνητικά και μελωδίες, rock τάσεις, Ελληνικά παραδοσιακά θέματα, αναγεννησιακά μοτίβα και μουσικές μνήμες από Ήπειρο, Θράκη, Κρήτη, Αιγαίο και ανατολικά παράλια, δημιουργούν μια σπάνια ισορροπία και δένουν αρμονικά με το σήμερα. Ισορροπία που διαλέγει για υλικά της το γυμνό σώμα, το βράχο, τη θάλασσα, τον άνεμο και αποκαλύπτει ένα χαρακτήρα ουσιαστικά Ελληνικό. 
Η χαρακτηριστική φωνή της Κατερίνας Νιτσοπούλου ελίσσεται, εξελίσσεται και τελικά αναδεικνύεται σε υπολογίσιμη δύναμη του νέου Ελληνικού τραγουδιού.
Το δεύτερο τους άλμπουμ "θύματα Ειρήνης" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1999 από την Warner Music και έρχεται να επισφραγήσει τις προσδοκίες όλων.
Είναι ένα ολοκληρωμένο concept album και ταυτόχρονα το soundtrack της τηλεοπτικής σει-ράς του Mega Channel βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο τουΒασίλη Βασιλικού σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.
Οι ANEMOS με το δεύτερο άλμπουμ τους "θύματα Ειρήνης" καταφέρνουν να βρίσκονται συνέχεια μέσα στο επίσημο Top 10 της ελληνικής δισκογραφίας και να είναι Νο1 ή Νο2 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της Ελλάδας με το τραγούδι τους "Του Έρωτα και της Φωτιάς".
Η ευαισθησία και ο σπάνιος ήχος των ANEMOS κάνει τον γύρο του κόσμου αφού την ίδια εποχή κυκλοφορεί από την Putumayo World Music το CD "Mediterranean Odyssey, Athens to Andalusia" από την σειρά "Putumayo Odyssey". Μια συλλογή κομματιών από τη λεκάνη της Μεσογείου με συμμετοχές από την Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα όπου στο τρίπτυχο της Ελληνικής συμμετοχής βρίσκονται οι ANEMOS μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία.
Ο κινηματογράφος και το θέατρο είναι οι χώροι που επιβραβεύεται η εικαστική ευαισθησία και η δυναμική της μουσικής των ANEMOS. Το καλοκαίρι του 1999οι ANEMOS περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και δίνοντας δικές τους συναυλίες ενώ ταυτόχρονα γράφουν και τη μουσική για το θεατρικό έργο "Η Μικρή Πλατεία" του Carlo Goldoni που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου... (musiccorner)