Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μηλόπιτα… γεμάτη άρωμα



Για ελάτε να εντυπωσιάσουμε και πάλι με τις λιχουδιές μας…

Υλικά (για ταψί 30 εκ.):
Για τη γέμιση:
5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κανέλα
Για τη ζύμη:
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

(η συνταγή της Nαντίνας, από το greekcook.gr)