Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Μαχόμαστε κατά του παιδικού καρκίνου…



Ένωσης Εικαστικών Λάνασσα υπέρ φορέων καρκινοπαθών...
και άλλων ασθενών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στις 16/9/2018 ώρα 19.00, στην αίθουσα Τέχνης Remetzo Αρετσούς Κρήνης Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει η έκθεση τέχνης: ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ -ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ αφιερωμένη στον παιδικό καρκίνο και ΑΜΕΑ!!
Με την ομιλία του Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κολιούσκα, θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την νεολαία που θα παρευρίσκεται στο χώρο, ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να δώσουν δείγμα μυελού στο κλιμάκιο του ΕΛΛΟΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ).
Θα ακολουθήσει ομιλία της πολιτιστικής εκπροσώπου Θεσσαλονίκης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, κ. Στέλλας Χαβιαροπούλου και φυσικά η στήριξη της ζώνης Ειρήνης, Φιλίας, Αγάπης της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος της ιδρύτριας κ. Μαρίας Λουμπουρδή.
Παραπάνω από 60 Εικαστικοί λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς, ώστε να στηρίξουν την εκδήλωση κατά του παιδικού καρκίνου και το ιερό έργο της Ένωσης Εικαστικών Λάνασσα υπέρ φορέων καρκινοπαθών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Καθημερινά θα γίνονται αξιόλογες παρουσιάσεις βιβλίων ποίησης και λογοτεχνίας με ζωντανή μουσική (πιάνο κ σόλο τραγούδι) αφιερωμένη στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.
Θα παρουσιάσουν : ο συγγραφέας Τάσος Βαλμάς, ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου, ο ποιητής Χάρης Παπασάββας, η συγγραφέας παραμυθιού Μαρία Ποπκιώση, η συγγραφέας μύθων Αισώπου σε συνάρτηση με τη ζωγραφική Στέλλα Καριάκα, η συγγραφέας λόγου Έλενα Κίσκη & η ποιήτρια - ζωγράφος Λιλίκα Αρνάκη.
Στις 22/9 θα βραβευτούν οι 5 καλύτεροι εθελοντές των προγραμμάτων Λάνασσα σε ιδρύματα και φορείς, όπως ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και ΠΕΚ ΑΜΕΑ Δήμου Ταύρου Αθηνών αλλά και βοήθεια σε εικαστικές κατασκευές μας για τις δωρεές μας σε 30 φορείς ανά σεζόν ώστε να χαρίζουμε έσοδα μέσω των μπαζάρ των και χαμόγελα στους ασθενείς τους! Βράβευση θα γίνει και του Δήμου που μας βοήθησε περισσότερο αυτά τα χρόνια...από το 2014 ως σήμερα.
Επίσης θα παρευρεθούν στο χώρο με μπαζάρ τους και ενημέρωση:
Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά χωριά SOS, Ορφανοτροφείο Μέλισσα, ΕΛΕΠΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Σ.Ζ.Θ.Β.Ε., ΈΝΩΣΗ ΕΙΚ.ΤΕΧΝΩΝ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟΡΓΉ (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ).
Έσοδα θα δοθούν για την καταπολέμιση του παιδικού καρκίνου.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
1)ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
2)ΡΟΤΑΡΙΑΝΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ 2484
3)Ρ.Ο.Θ.
4)ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΡΟΤΑΡΑΚΤ 2484