Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Γράφημα...



Τι πιο ωραία, από προτάσεις για βιβλία…



Γραμματική και Παραγωγή Λόγου για όλες τις τάξεις του Δημοτικού
Σχολικά Βοηθήματα Δημοτικού
Αλέξανδρος Μιχαήλ & Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Τιμή :9,96 €
Το βιβλίο φτιάχτηκε με σκοπό να γίνει πολύτιμος οδηγός όλων μας για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική γλώσσα. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα γραμματικά φαινόμενα που διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Σε κάθε σελίδα βρίσκονται απαραίτητες πληροφορίες και παραδείγματα για την κατανόηση και χρήση της ελληνικής γραμματικής στην καθημερινή ζωή, σε γλωσσικές δραστηριότητες και στην παραγωγή γραπτού λόγου, με την οποία ασχολείται το δεύτερο μέρος του βιβλίου. Σε αυτό παρουσιάζονται διαφορετικά είδη κειμένων μαζί με τις αντίστοιχες δομές τους, δηλαδή τα βήματα που με απλό και έξυπνο τρόπο οδηγούν στη συγγραφή ολοκληρωμένων κειμένων.


Δημιουργική Γραφή στην Τάξη – Νεοελληνική Λογοτεχνία στην Β’ Γυμνασίου
Σχολικά Βοηθήματα Γυμνασίου
Διονύσης Λεϊμονής
Τιμή:15,48 €
Η γραφή είναι πάντα δημιουργική.

Η δημιουργική γραφή στη σχολική τάξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές:
  να βρουν τον δρόμο της γραφής πιο εύκολα,
  να αποφασίσουν να γράψουν για να ευχαριστηθούν,
  να απελευθερωθούν από φόβους κι ενδοιασμούς…
Μπορούμε, δηλαδή, να τους ενθαρρύνουμε, αν διαγνωστεί το ταλέντο τους, που δεν διαθέτουν όλοι όσοι γράφουν, μα πάνω απ’ όλα να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα τεχνικής, που αργά ή γρήγορα θα τα ανακάλυπταν μόνοι τους, μέσα από την πράξη.
Μπορούμε, επίσης, να εξοικονομήσουμε χρόνο για αυτούς, να τους βοηθήσουμε να δαμάσουν το υλικό τους, να ανακαλύψυν τη «φωνή» τους.
Το να βρεθεί εκείνη την ώρα δίπλα τους ένας εκπαιδευτικός, ένας μέντορας ή μια ομάδα υποστήριξης, η «ομάδα της τάξης», μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους νεαρούς «συγγραφείς». Όχι, φυσικά, με την έννοια ότι θα «φυτέψει» μέσα τους κάτι που δεν υπάρχει – ο σπόρος πρέπει να είναι ήδη εκεί.
Μπορεί όμως να τους βοηθήσει:
– να καλλιεργήσουν τον σπόρο,
– να φέρουν σε πέρας το έργο τους στο μέτρο των δυνάμεών τους…
Εννοείται, βέβαια, πως ο εκπαιδευτικός θα διαθέτει την ευρύτητα πνεύματος, την ευαισθησία και τον απαραίτητο σεβασμό, ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα στην ομάδα των μαθητών και βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τον δικό τους δρόμο…
Σ’ Αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε βοηθάει αυτό το βιβλίο τον εκπαιδευτικό ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αξιοποίηση της γραφής με ενδεικτικές ασκήσεις και μουσική πλαισίωση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Μαθηματικά Α' Δημοτικού
Σχολικά Βοηθήματα Δημοτικού
Μπάμπης Γ. Τσιριόπουλος
Τιμή:14,84 €
Το βιβλίο περιέχει συνοπτική θεωρία όλων των ενοτήτων του σχολικού βιβλίου, λυμένες ασκήσεις για εμπέδωση καθώς και άλυτες ασκήσεις για εξάσκηση. Επιπλέον περιλαμβάνει ασκήσεις από τον μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό». Στο τέλος του βιβλίου βρίσκονται οι λύσεις – υποδείξεις των άλυτων ασκήσεων και των ασκήσεων του μαθηματικού διαγωνισμού καθώς επίσης και οι λύσεις του βιβλίου μαθητή και του τετραδίου εργασιών.


Μαθηματικά Ε' Δημοτικού - 2η Έκδοση
Σχολικά Βοηθήματα Δημοτικού
Μπάμπης Γ. Τσιριόπουλος
Τιμή:15,90 €
Το βιβλίο περιέχει συνοπτική θεωρία όλων των ενοτήτων του σχολικού βιβλίου, λυμένες ασκήσεις για εμπέδωση καθώς και άλυτες ασκήσεις για εξάσκηση. Επιπλέον περιλαμβάνει ασκήσεις από τους μαθηματικούς διαγωνισμούς «Ε.Μ.Ε.», «Ε.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης», «Ε.Μ.Ε. Εύβοιας», «Ε.Μ.Ε. Ημαθίας», «Ε.Μ.Ε. Φλώρινας», «ΚΥ.Μ.Ε.»,
«Καγκουρό» και «Καγκουρό Κύπρου». Στο τέλος του βιβλίου βρίσκονται οι λύσεις – υποδείξεις των άλυτων ασκήσεων και των ασκήσεων των μαθηματικών διαγωνισμών καθώς επίσης και οι λύσεις του βιβλίου μαθητή και
του τετραδίου εργασιών.


Η Γη μας έχει Πυρετό
Παιδικό
Κορίνα Βογιατζή
Εικονογράφηση: Δωριθέα Λούκρη
Τιμή: 7,00€
Ένα επείγον περιστατικό αναστατώνει μια συνηθισμένη μέρα το γαλαξιακό ιατρείο του γιατρού Ασθενίδη με τους καθόλου συνηθισμένους ασθενείς. Η Γη έχει πυρετό! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται ν’ αναλάβει δράση. Παιδιά και πλανήτες συνεργάζονται ενώνοντας δύο κόσμους. Η πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία σ’ ένα μαγικ, περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό τη σωτηρία της Γης. Άραγε θα τα καταφέρουν;