Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς να χωρίσεις με το κινητό σου…


Γράφει η Μάρω Παρασκευούδη


Κάθε έξοδος για brunch ή ποτό ισούται πλέον με καμία...
δεκαριά λήψεις στο κινητό μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη φωτογραφία. Ο εθισμός με το smartphone είναι υπαρκτός και τις περισσότερες φορές τον αγνοούμε. Ο καλύτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσεις; Airplane mode. Καθόλου περισπασμοί ίσον περισσότερη αληθινή επικοινωνία.

Γιατί δεν αφήνεις το κινητό σου κάτω;
Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι αλλά σε αυτή την περίπτωση ... μονόδρομος. Όλο αυτό το scrolling, τα posts, η αναζήτηση της τέλειας λεζάντας μπορεί να αποδειχθεί εξαντλητικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις κάτω το κινητό σου και να αδράξεις την πραγματική ζωή. Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει:

Απόλαυσε το φαγητό σου χωρίς να το φωτογραφήσεις
Γιατί να μην ξεκινήσεις απλά να τρως χωρίς να χάνεις χρόνο για να βρεις την τέλεια λήψη; Δεν έχει καμία σημασία πλέον αν ανεβάσεις ακόμα ένα avocado toast στο Instagram.

Βγες από το comfort zone σου
Υπάρχουν άπειροι, πολύ καλύτεροι τρόποι να γεμίζεις τον χρόνο σου από το να κοιτάς μία φωτεινή οθόνη, όπως ένα μάθημα χορού, γιόγκα ή ζωγραφικής. Όταν ασχολείσαι με δραστηριότητες που σε γεμίζουν, βελτιώνεται αυτόματα η καθημερινότητά σου.

Απόλαυσε ένα (και δύο) ποτό με τις φίλες σου
Μην επιτρέπεις στους σύγχρονους περισπασμούς να παίρνουν πολύτιμο χρόνο από αυτόν με τις φίλες σου. Άφησε στην άκρη το κινητό σου και απόλαυσε την παρέα. Έχε τα μάτια σου στο ποτό και όχι στο κινητό!

Πήγαινε για shopping
Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που το shopping ήταν μία διασκεδαστική διαδικασία; Με το κινητό στο χέρι και τις online αγορές (ναι, είναι εύκολο και γρήγορο) έχεις ξεχάσει τη χαρά του να δοκιμάζεις μία τέλεια γόβα ή ένα σατέν φόρεμα. Βγες στα μαγαζιά ακόμα κι αν πρόκειται να κάνεις μόνο window shopping.

Ζήσε μία εμπειρία χωρίς να τη φωτογραφίσεις
Μείνε ξύπνια για να δεις την ανατολή, απόλαυσε τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα ή κάνε έναν περίπατο στη φύση, χωρίς το άγχος του Instagram. Ζήσε αυτή τη στιγμή μόνη σου, απολαμβάνοντας την εμπειρία και νιώθοντας ευγνωμοσύνη για το παρόν… (msn.com)