Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το πρώτο Μουσείο Φλίπερ στην Ελλάδα άνοιξε και θα σε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω!




Αν ψάχνετε έναν πρωτότυπο τρόπο να αποφορτιστείτε...
από τις καθημερινές υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να γυρίσετε τον χρόνο πίσω και να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, βρήκαμε αυτό που χρειάζεστε. Το πρώτο Μουσείο Φλίπερ στην Ελλάδα είναι γεγονός! Μια ανάσα από το μετρό της Ακρόπολης, ο Πάνος Μπίταρχας και η σύζυγός του Χρυσάνθη, έστησαν ένα «σκηνικό» που αυτόματα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή.

«Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο 15αύγουστο, όταν πήρα δώρο ένα φλίπερ στον άνδρα μου. Έπαιζε μικρός και του άρεσε πολύ. Εκείνος είχε την ιδέα να φτιάξουμε ένα μουσείο, το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον σαν concept και έτσι γεννήθηκε το Athens Pinball Museum! Σκεφτήκαμε ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος τα φλίπερ να έρθουν ξανά στο προσκήνιο, ώστε να τα θυμηθούν οι μεγάλοι και να τα γνωρίσουν οι μικροί», αναφέρει στο Infowoman.gr η Χρυσάνθη Μπίταρχα.

Το μουσείο διαθέτει πάνω από 100 μηχανές φλίπερ που χρονολογούνται από το 1960 μέχρι πιο πρόσφατα. Όλες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και 100% κατάλληλες για χρήση. Οι μηχανές μοιάζουν να έρχονται από το μέλλον, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με την τέχνη και όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάθε μία είναι μοναδική. «Τα μηχανήματα τα βρήκαμε όλα από εδώ κι εκεί στην Ελλάδα, κάποια τα αγοράσαμε από συλλέκτες, κάποια τα βρήκαμε παραπεταμένα σε άθλια κατάσταση, ακόμα και στα σκουπίδια», μάς λέει η Χρυσάνθη.

Η γέννηση των φλίπερ χρονολογείται στην εποχή των Γάλλων αριστοκρατών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παίξουν κρίκετ λόγω βροχής και έπρεπε να βρουν μια άλλη, εσωτερική δραστηριότητα, για να απασχοληθούν. Στόχος του Athens Pinball Museum είναι να παρουσιάσει στον κόσμο αυτά τα τεχνολογικά θαύματα και να διατηρήσει ζωντανή την παράδοση που τα συνοδεύει.

Η Χρυσάνθη Μπίταρχα τονίζει στο Infowoman.gr ότι τα φλίπερ είναι ένας τρόπος διασκέδασης που δεν απευθύνεται μόνο σε άνδρες: «Τα φλίπερ δεν προορίζονται μόνο για άνδρες όπως συνηθιζόταν παλιά και όπως έχει καθιερωθεί στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Πλέον αρέσουν πολύ και στις γυναίκες, όπως έχουμε διαπιστώσει κι εμείς οι ίδιοι, οι οποίες έρχονται να παίξουν για πρώτη φορά στη ζωή τους και ενθουσιάζονται. Επίσης, το Athens Pinball Museum απευθύνεται και σε παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών, ώστε να είναι αρκετά μεγάλα για να μπορούν να σεβαστούν τα μηχανήματα και να κατανοούν τις οδηγίες που τους δίνουμε, γιατί τα μηχανήματα αυτά είναι όντως μουσειακά, τα εργοστάσια που τα έχουν κατασκευάσει έχουν κλείσει και δεν φτιάχνονται πλέον άλλα».

Με ενιαίο εισιτήριο των 10 ευρώ, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε όλα τα φλίπερ, για όση ώρα θέλουν, να γυρίσουν στο σπίτι τους και να επιστρέψουν με το ίδιο all-day-pass για να συνεχίσουν. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να έρθει μόνο για καφέ μπορεί να περάσει εντελώς δωρεάν, αλλά αν αποφασίσει να μετακινηθεί στο χώρο με τα μηχανήματα θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο. Μόλις βρήκαμε τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο που έρχεται… Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;

Πληροφορίες:
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Καθημερινά από 10:00 π.μ. έως 23:00 μ.μ.

Μακρή 2 & Διονυσίου Αρεοπαγίτου (μετρό Ακρόπολη)
Τηλ: 210 9245958