Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το online σπίτι του μέλλοντος... που θα ζούμε!!! (video)



Οι επιστήμονες της εταιρείας Think Big Factory με έδρα τη Μαδρίτη δίνουν μια πρώτη γεύση του πως θα είναι το «ζωντανό« σπίτι του μέλλοντος δημιουργώντας έναν φουτουριστικό παράδεισο, καθώς οι τοίχοι, τα πατώματα και όλες οι επιφάνειες μετατρέπονται σε οθόνες αφής επιτρέποντας στους κατοίκους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται...


Το ψηφιακό σπίτι Openarch ελέγχεται από τους κατοίκους από οποιοδήποτε σημείο είτε φωνητικά είτε μέσω χειρονομιών (που καταλαβαίνουν οι τοίχοι – οθόνες), ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα και οι διάφορες συσκευές.
Ο διευθυντής της εταιρείας, Ιον Κουέρβας Μόρις αναφέρει χαρακτηριστικά «το hardware έχει ολοκληρωθεί και μένει να ολοκληρωθεί και το λογισμικό. Οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία καθώς οι διεπαφές βρίσκονται παντού».
Στόχος του νέου συστήματος είναι να αντικαταστήσει τα πληκτρολόγια και τα τηλεκοντρόλ για την αλληλεπίδραση με την τεχνολογία με το μεγαλύτερο μέρος της εγκατάστασης να είναι αόρατο.
Ο πρώτος ένοικος ήδη κατοικεί στο πειραματικό σπίτι και χρησιμοποιεί κάποιους χώρους με στόχο να βοηθήσει τους σχεδιαστές να μαθαίνουν και να προχωρούν σε βελτιώσεις… (blog)