Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Χώρα ηλίθιων και αγράμματων... ψηφοφόρων, με 6 γράμματα!



Γιατί αν αυτοί που συμμετέχουν σ΄αυτές τις "εκπομπές" ψηφίζουν, πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε... 
Πριν λίγο καιρό οι τηλεοπτικοί σταθμοί "πρόσφεραν" μέσω 5ψήφιων αριθμών υψηλής χρέωσης στους αγαθούς τηλεθεατές τους, την ευκαιρία να κερδίσουν εύκολα χρήματα, με την προϋπόθεση να λύσουν τον δύσκολο γρίφο-αναγραματισμό  τύπου...


Λέξη με 4 γράμματα  π.χ. Τ. Α. Γ. Α., συνοδευόμενη από την  βοήθεια , " κάνει νιάου νιάου" .
Σήμερα  στο... Prime Time πρόγραμμα της τηλεόρασης διαπίστωσα ότι το"παιχνίδι" έχει... αναβαθμιστεί.
Επί 50 λεπτά, δεκάδες χιλιάδες "παίκτες"  προσπαθούσαν ανεπιτυχώς  να βρούν την λέξη-ουσιαστικό με 9 ΓΝΩΣΤΑ γράμματα  που άρχιζε από Α.Ν.Α.Π -----, και είχε σχέση με την ΦΩΤΙΑ.
Η πρώτη Ελληνίδα  (από τη Λέσβο , δήλωσε) ψηφοφόρος   που επιλέχθηκε "ΤΥΧΑΙΑ"στο 20άλεπτο, δεν ήξερε να μετράει , και είπε την λέξη  "ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ" που δυστυχώς έχει 12 γράμματα.
Ο δεύτερος τηλεθεατής (από την Εύβοια) που δεν ήξερε την διαφορά μεταξύ ουσιαστικού και επίθετου, έπαιξε την λέξη"ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ" , κι  έχασε κι αυτός το 2ευρώ του.
Η τρίτη , αν και υπεραιωνόβια Θεσσαλονικιά γιαγιά (έτσι ακουγόταν),  κάλεσε μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού (στο τέλος της ώρας) , και κατέπληξε την νεαρή "παρουσιάστρια" του επιμορφωτικού παιχνιδιού δίνοντας την σωστή απάντηση, που ήταν "ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ". Επίσης ομολόγησε ότι είχε πάρει 5 τηλέφωνα (δηλ τσογάρησε κάπου 10 ευρώ).

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι, όπως για να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης περνάμε από Test, για να ψηφήσουμε  ΙΣΩΣ πρέπει να δίνουμε εξετάσεις , που πιστοποιούν ότι δεν είμαστε τουλάχιστον ΚΡΕΤΙΝΟΙ.
Γιατί αν αυτοί που συμμετέχουν σ΄αυτές τις "εκπομπές" είναι και ψηφοφόροι, πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε... 
Ενας αγράμματος.... (euro-crimes)