Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Νέο Δ.Σ. και πρόεδρος στο ΕΚΕΒΙ...



Νέο διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρο διαθέτει το ΕΚΕΒΙ ενώ εντός των ημερών αναμένεται η γνωστοποίηση του ονόματος του προσώπου το οποίο θα αναλάβει χρέη διευθυντή. Σκοπός της καινούργιας διοίκησης είναι να φέρει εις πέρας όσες αποφάσεις είχε υπογράψει...

η προηγούμενη, να τρέξει το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας (είναι ΕΣΠΑ και δεν επιτρέπεται η οιαδήποτε καθυστέρηση) και να διοργανώσει τον προσεχή Μάιο στη Θεσσαλονίκη τη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.
Παράγοντες του βιβλίου, εκδότες, συγγραφείς και κριτικοί μπορεί να ξιφούλκησαν όταν εκδηλώθηκε το πρόβλημα που οδήγησε στην κατάργηση του ΕΚΕΒΙ (τα κριτήρια της επιτροπής του προγράμματος της φιλαναγνωσίας για το ποια βιβλία θα πάνε στα σχολεία), αλλά κανένας δεν διαφωνεί ότι εκείνο το οποίο οφείλει τώρα να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού από το συσωρευμένο κεφάλαιό του, εν όψει της ένταξής του στη Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, είναι οι ερευνητικές βάσεις δεδομένων του: η Βιβλιονέτ, το Παρατηρητήριο Βιβλίου και τα ψηφιακά αρχεία... (epikaira)