Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Βίωσε τη φτώχεια και τον ρατσισμό!



Σοκαριστικές αποκαλύψεις γύρω από τα δύσκολα και φτωχικά, παιδικά της χρόνια στη Σουηδία στα οποία βίωσε έντονα και τον ρατσισμό, έκανε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.
Η γνωστή δημοσιογράφος, μίλησε στο Star και την εκπομπή «Μίλα» και αποκάλυψε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε...

μεγαλώνοντας ως παιδάκι στη Σουηδία.
 Από τα γεγονότα που τη στιγμάτισαν ήταν οι ρατσιστικές συμπεριφορές που βίωσε εκείνη και η οικογένειά της και μάλιστα μοιράστηκε και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Το '98 δέχτηκα επίθεση από μέλη ακραίας ρατσιστικής οργάνωσης. Δεν κάηκε το σπίτι, ήρθαν με όπλα και κουκούλες στο σπίτι για να με σκοτώσουν».
 Συγκλονιστική είναι όμως η μαρτυρία της και για τα φτωχικά χρόνια που πέρασε εκεί: «Αναγκαζόμουν να λέω ψέματα για να καλύψω τη φτώχεια μας. Όταν ερχόταν οι άλλοι γονείς να πάρουν τα παιδιά από τη γυμναστική, 9 η ώρα το βράδυ με τα αυτοκίνητά τους, εγώ δεν είχα κάποιον να έρθει να με πάρει. Οπότε έτρεχα, μες τα σκοτάδια και τα κρύα, 9-10 χρονών παιδάκι και έλεγα ψέματα ότι εμένα ο μπαμπάς μου θα ερχόταν να με πάρει από την άλλη στάση, γιατί δεν ήθελα να πω ότι πηγαίνω με λεωφορείο. Έλεγα ψέματα γιατί ντρεπόμουν. Δεν έλεγα ότι δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε παπούτσια. Όταν μου πρόσφεραν καραμέλες, έλεγα ότι στην κουλτούρα μας δεν τρώμε καραμέλες. Γιατί δεν είχα λεφτά να αγοράσω. Επειδή ήμουν περήφανη έλεγα πάντα 'όχι, ευχαριστώ', παρ' όλο που πεινούσα», περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες η γνωστή δημοσιογράφος.
 Για να προσθέσει: «δε θα ξεχάσω ποτέ όταν με κάλεσε μια συμμαθήτριά μου να κοιμηθώ σπίτι της και κοιμήθηκα πρώτη φορά σε πουπουλένιο πάπλωμα. Ήμουν 16-17 χρονών...»... (vipnews)