Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Γυμνοί… στην έκθεση με τα γυμνά!



Μια πολύ πρωτότυπη έκθεση λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στο Μουσείο Λέοπολντ στη Βιέννη. Η έκθεση τιτλοφορείται «Γυμνοί Άνδρες από το 1800 μέχρι Σήμερα». Ακόμη όμως πιο πρωτότυπο είναι το γεγονός πως η έκθεση περιλαμβάνει ειδική ξενάγηση όπου οι επισκέπτες μπορούν να είναι εξίσου γυμνοί...


Η πιο πρόσφατη γυμνή ξενάγηση έγινε την Τετάρτη το βράδυ. Οι περισσότεροι από 60 επισκέπτες -άνδρες στην πλειοψηφία τους- άφησαν στην είσοδο του μουσείου τα παλτά και τις τσάντες τους και φορώντας μόνο κάλτσες και παπούτσια απόλαυσαν τα συνολικά 300 έργα ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες με μοναδικό κοινό τους θέμα την απουσία οποιουδήποτε ενδύματος από τους εικονιζόμενους.
Η ιδέα για την γυμνή αυτή ξενάγηση προέκυψε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ένας άνδρας που είχε πάει για να επισκεφτεί την έκθεση άρχισε να βγάζει τα ρούχα του μέχρι να εντοπιστεί από τον υπεύθυνο ασφαλείας και να αναγκαστεί να τα ξαναφορέσει. Από τότε, όπως αναφέρει το Associated Press, οι υπεύθυνοι του μουσείου δέχτηκαν αρκετά αιτήματα από επισκέπτες οι οποίοι τους ζητούσαν να παρακολουθήσουν την έκθεση γυμνοί.
Η κίνηση του μουσείου αποδείχτηκε σοφή: Όπως παρατηρούν οι υπεύθυνοι, «με την έκθεση για το ανδρικό γυμνό ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε και γι’ αυτό η έκθεση πήρε παράταση έως τις 4 Μαρτίου»... (newpost)