Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Σύλληψη γιατρών για φοροδιαφυγή και "φακελάκι"...



Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΛ.ΑΣ ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες...


Δύο γιατροί συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην Αθήνα και σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και για «φεκελάκι» αντίστοιχα.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στην πρώτη περίπτωση, χτες το πρωί, συνελήφθη 60χρονος χειρουργός, γιατρός ιδιωτικού θεραπευτηρίου, ο οποίος διατηρεί και ιατρείο στην Αθήνα, μετά από καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για εγχείρηση σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, σε έλεγχο στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά και στο ιατρείο που διατηρεί o συγκεκριμένος γιατρός, προέκυψε ότι ο 60χρονος είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν εγχειρήσεις σε δύο ασθενείς και είχε λάβει 1.800 ευρώ για την κάθε περίπτωση, αλλά οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχε εκδώσει, ήταν ύψους 150 ευρώ η καθεμία.
Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη χθες το απόγευμα, ένας 50χρονος χειρουργός - ορθοπεδικός, διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.
Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος χειρουργός - ορθοπεδικός, ζήτησε 400 ευρώ για χειρουργική επέμβαση, που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα στη μητέρα του.
Χθες το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του στο Νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Από την αστυνομία υπενθυμίζεται ότι στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 11012@hellenicpolice.gr
financialpolice@hellenicpolice.gr
της Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 - 8779700... (epikaira)