Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Βρεφικές αναμνήσεις… από ένα μπουρδέλο!!!



Πέταξα το μισοκαπνισμένο πούρο στο τασάκι, έβαλα τσίπουρο στο ποτήρι μου και άναψα άλλο, προσπαθώντας να αποβάλω από μέσα μου την έκπληξη και την ταραχή...


Η απουσία του με βοηθούσε αφάνταστα ώστε να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις και τους συλλογισμούς μου, στοχεύοντας πάντα να πάρω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα από αυτόν τον άνθρωπο, έχοντας πάντα κατά νου, όσα μου είχαν πει ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη γι’ αυτόν.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια κακόφημη γειτονιά της Αθήνας. Από μωρό ακόμα, συνόδευε τη μητέρα του στην εργασία της, σ’ ένα μπουρδέλο. Πατέρα δεν γνώρισε ποτέ, γιατί ούτε η μάνα του θυμόταν με ποιον τον έκανε, την εξυπηρετούσε ίσως αυτή η «τοποθέτηση», εκείνα τα χρόνια.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, έφυγε για την Αμερική κάνοντας χρήση της φιλοξενίας που του πρόσφερε ένας εκ των νταβατζήδων της μάνας του.
Άλλαξε το επίθετο του μετά από προτροπή της γυναίκας του αφεντικού του και από Σκανταβέληκας το έκανε Kaka, για να θυμάται όπως έλεγε, τα παιδικά του χρόνια και από πού ξεκίνησε. Το μπουρδέλο και τα σκατά γι’ αυτόν, είχαν τα ίδια αποτυπώματα.
Όταν το αφεντικό του πέθανε, έμφραγμα μυοκαρδίου και τα ινία της επιχείρησης πέρασαν στα χέρια της γυναίκας του, ο Λουκάς έζησε από κοντά ως γραμματέας της κυρίας και όχι μόνο. Όλο τον όγκο της εργασίας καθώς και το συμβουλευτικό κομμάτι σε θέματα γάμου- οικογένειας, ήταν χρεωμένα σ’ αυτόν!
Αποκτώντας τεράστια πείρα και βλέποντας πως λειτουργεί ένα γραφείο συμβουλευτικού χαρακτήρα, δεν άργησε να κάνει το επόμενο βήμα.
Άνοιξε το δικό του γραφείο, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώην αφεντικίνα του, και σε μερικά χρόνια ο Λουκάς Κακά έγινε ο Dr. Kaka,  αν και πάντα έλεγε ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από έναν απλό σύμβουλο ερωτικών ενοχών.
Ο θάνατος της μάνας του τον φέρνει στην Ελλάδα και θέλοντας να κάνει πράξη την τελευταία της επιθυμία, μετακομίζει και μένει μόνιμα στην Αθήνα.
Ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος, αλλά οι γνωριμίες που είχε κάνει στην Αμερική, τον βοήθησαν σύντομα ν’ ανοίξει γραφείο, κάπου στη Σόλωνος.
Η καύτρα του πούρου μου έκαψε τα δάχτυλα και με έβγαλε από τις σκέψεις μου και το σύντομο βιογραφικό του Λουκά.

(απόσπασμα από το βιβλίο «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» του Παύλου Ανδριά, που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210-3300443)