Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα κλαρίνα, τα κεριά και άντε γεια… Παλαμά!

«Σήκω χόρεψε κουκλί μου να σε δω να σε χαρώ και στου οργανοπαίχτη το κούτελο να βάλω ένα πενηντάρικο κολλαριστό» τραγουδάει ο θαμώνας του μαγαζιού και καθώς κάνει την κίνηση, ο μουσικός παρατάει το μπουζούκι, βγάζει την ταμιακή μηχανή πίσω από το σκαμπό και του κόβει την απόδειξη, κάτω από το άγρυπνο μάτι της ΣΔΟΕ. Κι άμα νομίζεις ότι αυτό είναι υπερβολή, μάθε ότι έγινε σχεδόν κάπως έτσι, σε τσιμπούσι στην Καλαμπάκα. Για το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, το θέμα ερευνάτε!
Και κάνεις το σταυρό σου, ζητάς τη βοήθεια της Παναγιάς, πας μέχρι το νησί της, ανάβεις το κερί σου και κει που σε πιάνει μια λιγούρα κάθεσαι στην ταβέρνα και χτυπάς μια καλαμαράκια και άλλα θαλασσινά.  Έχοντας πιστέψει ότι το κράτος ήδη έχει τους σωστούς πλέον μηχανισμούς ελέγχου, ζητάς χορτασμένος το λογαριασμό και στο καπάκι ρουφάς και μια σόδα, καθώς βλέποντας τον,  σου κάθισε στο λαιμό. Ούτε ένα τάμα δε μπορείς να κάνεις στην Παναγιά, δίχως να το χρυσοπληρώσεις στα λαμόγια…
Όσο για τον πολιτισμό, το μόνο που ξέρουν να κάνουν  οι υπουργοί είναι να τον διαγράφουν και να βγάζουν στο σφυρί το σπίτι στην Πάτρα του Παλαμά, με την αδιαφορία τους. Αίσχος.


Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ και δε θέλω να σε δω να σε βγάζουν στο σφυρί, κάποιοι που κάνουν μόνιμα κανό, που κάνουν spa πριν το βραδινό και στην καθισιά τους τρώνε τα παϊδάκια με το κιλό!
Άντε γεια…
Ο περίεργος