Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ας αναστήσουμε την Ελλάδα

Μένουμε Ελλάδα, ζούμε για την Ελλάδα, την αγαπάμε κι από δω και στο εξής επιβάλλεται να της δώσουμε τις απαιτούμενες ανάσες που θα τη βοηθήσουν ν’ αναστηθεί!
Μέρα με τη μέρα οι «αγανακτισμένοι» γίνονται πιο πολλοί, ώρα με την ώρα η φωνή τους δυναμώνει, ενώ λεπτό προς λεπτό η καρδία της Ελλάδας αφουγκράζεται και δακρύζει με τη δυστυχία των πολιτών της.
Το ένα «κίνημα πολιτών» μετά το άλλο κάνει την εμφάνιση του με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ο αγώνας τους θα δικαιωθεί προς όφελος αυτής της χώρας που τις τελευταίες δεκαετίες, συνέχεια γεννά «Αλιμπαμπάδες»!
Έτσι, ένα νέο κίνημα γεμάτο πατριωτική χροιά, είναι και το «ντύνομαι… τρώω… κάνω τουρισμό… Ελληνικά» για την προστασία των προϊόντων και των θέσεων εργασίας.
Ένα κίνημα που ήδη έχει μπει στην καθημερινότητά μας και προσπαθεί να μειώσει την ανεργία, να μπλοκάρει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηρίξει τους αγρότες μας, τους παραγωγούς μας και να συμβάλει στην ευνοϊκή πορεία του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών.
Και όλα αυτά γιατί έχουμε άξιους «δημιουργούς» που φτιάχνουν όμορφα, κομψά και καλής ποιότητας ρούχα, υποδήματα, έπιπλα και άλλα είδη.

Γιατί η ελληνική διατροφή φημίζεται διεθνώς ως η πιο υγιεινή, γιατί έχουμε τα ομορφότερα νησιά, τον πιο λαμπερό ήλιο, τις πιο καθαρές θάλασσες τα πιο πλούσια δάση και δρυμούς, τα μοναδικά ξακουστά φαράγγια και σπήλαια, ενώ τι να πει κανείς για τα αμέτρητα μνημεία της αρχαιότητας, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα μοναδικά θρησκευτικά μνημεία και εκκλησιές.
Η Ελλάδα είναι μια και μοναδική, είναι η χώρα που κανείς «Αλιμπαμπάς» δεν έχει το δικαίωμα να της βάλει πωλητήριο, είναι η μάνα και «μούσα», όλων μας.
Γι’ αυτή λοιπόν τη χώρα, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε το αυτονόητο. Να στηρίξουμε το κάθε κίνημα να ολοκληρώσει το έργο του, ώστε η Ελλάδα ν’ αναστηθεί και να ξανακαθίσει στο θρόνο της, αφήνοντας στο περιθώριο «τα καλά και συμφέροντα»!
Να σταματήσουν κάποιοι να πουλάνε τα προϊόντα τους με εξωπραγματικές τιμές, σα να μη συμβαίνει τίποτα, να σταματήσουν οι έμποροι και οι απανταχού μεσάζοντες να ρουφάνε το αίμα του παραγωγού, αλλά και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, να σταματήσουν να χωρίζουν τις περιόδους σε φουλ και ήπιες, από τη στιγμή που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες…
Αυτή η χώρα έχει ανάγκη από καθαρά χέρια και έντιμες πράξεις και όχι από κλέφτες και τυχάρπαστους απατεώνες, από κοράκια έτοιμα να κατασπαράξουν ότι κινείται και ανασαίνει.
Αντίσταση αδέλφια στο ψέμα στην κλοπή, ανάσταση στη χώρα που στην αγκαλιά της, ο κάθε Έλληνας αναπνέει και ζει...
(Άρθρο του Παύλου Ανδριά από το σημερινό φύλλο 13-6-2011 της ΠΡΩΤΗΣ, Ηλείας)