Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Στα Σκοτεινά - Making Movies»… μια παράσταση με αφοπλιστική ειλικρίνεια (foto & video)


Μεταμεσονύκτια Επίσημη Πρεμιέρα στον Τεχνοχώρο Cartel...


Συγκίνησε, ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά στην Επίσημη Πρεμιέρα της η παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies», που φέτος παρουσιάζεται με ανανεωμένη διανομή (Λάζαρος Βαρτάνης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Νάτσης) σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά.
Βασισμένη στο γνωστό “bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου -κείμενο δυνατό, σκληρό, αστείο και αληθινό- και με νέες αφηγήσεις, η παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» παίζεται στον Τεχνοχώρο Cartel (Τετάρτη και Πέμπτη στις 8:30 μμ), ενώ η Επίσημή της πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (4/2) ως μεταμεσονύκτια ! Όπου, παρά το προχωρημένο της ώρας, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι -που κατέκλυσαν από νωρίς τον φιλόξενο χώρο του Cartel- συνεχάρησαν τους συντελεστές της παράστασης, εκθειάζοντας τόσο την ευρηματική και μοντέρνα σκηνοθεσία όσο και τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που ενσάρκωσαν με συναίσθημα, χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια ήρωες σημερινούς και καθημερινούς που επιβιώνουν σε μια πραγματικότητα γεμάτη από κοινωνικές συμβάσεις.
Ανάμεσα στις παρουσίες, ο συγγραφέας του έργου Γιώργος Ηλιόπουλος και ο μουσικός της παράστασης Σωτήρης Καστάνης, καθώς και οι: Ορέστης Τζιόβας, Νεφέλη Παπαδερού, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Θανάσης Πατριαρχέας, Δήμητρα Στάικου, Μαρία Μαυροματάκη, Gautier Βελισσάρης, Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Ιωσήφ Βαρδάκης, Αλέξιος Κοτσώρης, Πωλίνα Καραναστάση, Γιάννης Φραγκίσκος, Έλενα Μεντζέλου, Γιάννης Νικολέττος, Κατερίνα Βαϊμάκη, Τάκης Παρασκευόπουλος, Ελένη Τσαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη, Αλέξης Έντμαν, Πάνος Τζίνος, Αναστασία Μαστρακούλη. Φωτογραφίες Επίσημης: together photography


“Στα Σκοτεινά – Making Movies” : Σαν μια κάρτα view master
Η παράσταση είναι μια σειρά από διαδοχικές ιστορίες ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά και θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Το έργο προχωράει σαν μια κάρτα view master, έναν χάρτινο δίσκο με τρισδιάστατες φωτογραφίες από πρόσωπα που με το συνεχές πάτημα του κουμπιού μιλούν και αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες. Σειρά διαλόγων σ’ ένα ημερολόγιο συναντήσεων, μια σειρά εξομολογήσεων και με την κάμερα να συμμετέχει ενεργά στη παράσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο “bedtime stories” του Γ. Ηλιόπουλου στο οποίο βασίζεται η παράσταση έχει ανέβει με επιτυχία στο παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνογράφος: Σοφία Λεγάτου
Μουσική: Σωτήρης Καστάνης
Παίζουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Νάτσης
Trailer : youtube.com/watch?v=PLonb-JHW3c
Fb page: www.facebook.com/staskoteinatheatro/



INFO
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 8:30 μμ
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά
Εισιτήρια: 12 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο
Πληροφορίες θεάτρου:
Τεχνοχώρος CARTEL
Αγ. Άννης & Μικέλη 4 – Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας, T. 693-9898.258 (14.00-21.00) carteltexnoxoros@gmail.com