Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΕΔ: Άνοιξε η αίτηση για 15.000 προσλήψεις με επιδότηση μισθού έως 500 ευρώ


Από σήμερα Πέμπτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο...
δύο νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, για προσλήψεις συνολικά 15 χιλιάδων ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών με επιδότηση μισθού…
Οι προσλήψεις θα γίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Οι 5.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης αφορούν ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.
Οι 10.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών. Σημειώνεται ότι το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου.
Το πρώτο πρόγραμμα προϋπολογισμού 25 εκατ. για 5.000 ανέργους, έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. (2017 - 2019), απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 άτομα και προβλέπει 12μηνη επιδότηση μισθού χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού τρεις μήνες μετά αν προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος. Αν η επιχείρηση ζητήσει επέκταση της επιχορήγησης, αυτή θα είναι για επιπλέον 9 μήνες με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για ακόμη 3 μήνες. Για την πρόσληψη ατόμου άνω των 50 ετών - άνεργου για 6 μήνες, η επιχορήγηση θα είναι για 9 μήνες με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για άλλους 3 μήνες.
Το δεύτερο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, είναι για 10.000 θέσεις ανέργων σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων. Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις μόνο ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή αίτησης και θα μπορούν να επιδοτηθούν για 12 μήνες χωρίς καμία δέσμευση αν προσλάβουν μακροχρόνια άνεργο (αν ζητήσουν επέκταση, αυτή θα είναι για ακόμη 9 μήνες δηλ, συνολικά για 21 μήνες αλλά με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για άλλους 3 μήνες). Αν προσλάβουν μη μακροχρόνια (αλλά άνω των 3 μηνών) άνεργο θα επιδοτούνται για 9 μήνες με υποχρέωση δέσμευσης διατήρησης του προσωπικού χωρίς επιχορήγηση για άλλους 3 μήνες. Εφόσον, όμως, ζητήσουν επέκταση του προγράμματος για άλλους 9 μήνες (δηλαδή συνολικά για 18 μήνες) θα πρέπει να μην απολύσουν κανέναν για 6 ακόμη μήνες χωρίς επιχορήγηση. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών, το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.
Οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας, συμπεριλαμβάνονται στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των μηνών που καταβάλλονται.
Διαβάστε τη συνέχεια: