Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Ο υιός του Νείλου» στο γραφείο του Παύλου


Αν δεν ήταν βιβλίο, θα ήταν κινηματογραφική ταινία…
είναι με σιγουριά αυτό που λες τελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του πονήματος.
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, από τα πρώτα πράγματα που σε μαγεύουν είναι ότι ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος σε μεταφέρει στη Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι υπάρχεις κάπου μέσα σ’ όλο αυτό το ταξίδι.
Κινηματογραφική ροή, έντονες σκηνές δράσης και μυστήριο είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το βιβλίο, μαγνητίζοντας τον αναγνώστη… την ίδια στιγμή που του δίνει και άφθονα ιστορικά στοιχεία, μέσα από την αναζήτηση της ηρωίδας… προσπαθώντας να πάρει τις απαντήσεις που θέλει, για θέματα που πιθανόν μέχρι χθες αγνοούσε.
Σίγουρα η ιδιότητα του σκηνοθέτη τον έχει βοηθήσει αφάνταστα στη συγγραφή αυτού του έργου, τόσο στην πλοκή, αλλά και στη δυναμική των ηρώων του, δίχως να υστερεί στο συγγραφικό λόγο που τον πλημυρίζουν αισθήματα και συναισθήματα… 
Εδώ θα πω ότι η «Άνεμος εκδοτική»… πέτυχε να εντάξει στο δυναμικό της έναν άνθρωπο που κατέχει το μυστήριο, επιτρέποντας σε μας τους αναγνώστες να ζούμε μέσα από το έργο του, τη μαγεία που στο «πετσί» της έχει το κάτι διαφορετικό.
Και επειδή σε κάτι που τα λόγια θεωρούνται περιττά, ανεπιφύλακτα το προτείνω για μελέτη, αλλά και για ένα διαφορετικό ταξίδι… 

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr