Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Ποιος έκλεψε τον ήλιο;» … στο γραφείο της Κάλλης


Μια φορά κι έναν καιρό… «κάπου πολύ μακριά από εδώ...
και λίγο πιο πέρα από εκεί, σε ένα μικρό χωριό όλοι είχαν αποκοιμηθεί.  Όταν ο κόκορας λάλησε το πρωί… έψαχναν να βρουν που πήγε το πρωί, καθώς ο ήλιος είχε εξαφανιστεί! Όλοι είναι μπερδεμένοι! Ποιος μπορεί να τον έκλεψε και γιατί;»
Το νέο παραμύθι σε κείμενο και εικονογράφηση της Κλαίρης Γεωργέλλη «Ποιος έκλεψε τον ήλιο;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, απευθύνεται στους μικρούς βιβλιόφιλους από 3 ετών και πάνω.
Περιεκτικός, κατανοητός  λόγος, σύντομες προτάσεις, εύκολα νοήματα, παιχνιδιάρικη γραφή με χιούμορ, πολλές εικόνες, εξάπτει την περίεργα και την φαντασία του παιδιού,  ενώ παράλληλα περνά μηνύματα για την αισιοδοξίας και την συνεργασίας.
Η συγγραφέας καταφέρνει να περάσει τα παραπάνω μηνύματα, καθώς και άλλα μηνύματα όχι και τόσο φανερά, χρησιμοποιώντας τα ζωάκια που γι’ αυτή την ηλικία που απευθύνεται το παραμύθι, είναι από τα αγαπημένα των παιδιών.
Οι εικόνες που χρησιμοποιεί είναι με ζωηρά χρώματα, μεγάλα και καθαρά μοτίβα,  σχέδια λιτά και κατανοητά στα μάτια των παιδιών.
Αν θες να μάθεις τι ανακάλυψε το πουλάκι τρώγοντας το πρωινό του, τι ήταν το περίεργο τηλεφώνημα που έλαβε η γάτα παίρνοντας το μπάνιο της,  πως κατάφερε να μεταφέρει η αγελάδα το γάλα στα παιδιά, και τι είπε η σοφή κουκουβάγια για να βοηθήσει τα ζωάκια του δάσους να βρουν τον ήλιο… ξεφύλλισε  το βιβλίο της Κλαίρη Γεωργέλη «Ποιος έκλεψε τον ήλιο;».

Καλλιόπη Γραμμένου

By Aylogyros News