Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ταβέρνα της Τζαμάικας της Daphne du Maurier


Την έξοχη αφήγηση της Ντι Μοριέ διαπερνά, από την πρώτη...
ως την τελευταία σελίδα, ένας ανησυχαστικός ψίθυρος: είναι το κακό που ελλοχεύει παντού.  THE GUARDIAN
Το εκπληκτικό μυθιστόρημα της Δάφνης ντι Μοριέ μας μεταφέρει στην Κορνουάλη του 1820.  Η 23χρονη Μαίρη Γέλαν φτάνει σε έναν έρημο βαλτότοπο κοντά στις ακτές, με σκοπό να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της: να πάει να ζήσει μαζί με τη θεία και τον σύζυγο της, τον βίαιο και μέθυσο ιδιοκτήτη της ταβέρνας της Τζαμάικας, Τζος Μέρλιν. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι η ταβέρνα είναι άντρο παρανομίας και πως το σκοτάδι που απλώνεται από νωρίς στους αφιλόξενους βαλτότοπους έχει εισχωρήσει βαθιά όχι μόνο στους ετοιμόρροπους τοίχους της ταβέρνας, αλλά και στις ψυχές των ανθρώπων.
Η Μαίρη από τη στιγμή που πατά το πόδι της στο νέο της σπιτικό καλείται να ξεχωρίσει το καλό από το κακό, την ειλικρίνεια από την υποκρισία, και βρίσκεται αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους αλλά και με έναν έρωτα που πηγαίνει ενάντια στη λογική και την ηθική της. Το μόνο όπλο που διαθέτει απέναντι σε όλες τις προκλήσεις της νέας της ζωής είναι το ατσαλένιο θάρρος και ο δυναμισμός της.
Η Ταβέρνα της Τζαμάικας διαθέτει όλα τα αγαπημένα χαρακτηριστικά της στόφας των κλασικών μυθιστορημάτων: μοναδικό συγγραφικό στυλ και αφήγηση, ολοκληρωμένους χαρακτήρες, σασπένς, εμβληματικά τοπία και αιχμηρές παρατηρήσεις για ζητήματα που μας απασχολούν.
μέχρι και σήμερα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Το βιβλίο έγινε κινηματογραφική ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση και το θέατρο, ενώ οι χαρακτήρες του και η πλοκή του έχουν εμπνεύσει αρκετές μουσικές δημιουργίες.

Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Σειρά: Ξένη Κλασική Λογοτεχνία
Σελίδες: 352
ΙSBN: 978-960-569-555-2
Τιμή: 9,99 €

Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ