Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΕΡΤ: Η σειρά που βγάζουν από το συρτάρι…



Η ΕΡΤ αποφάσισε να ξεπαγώσει τη σειρά...
«Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» με σκοπό να την εντάξει στο πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν!
Όπως αναφέρει το Έθνος  η νέα μίνι σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» θα προβληθεί από τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του μοναδικού μυθιστορήματος του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της φιλόδοξης αυτής παραγωγής έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα σκηνές που μένει να γυριστούν.

Η υπόθεση
Με αφορμή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, μια παρέα έξι ατόμων (αγοριών και κοριτσιών) της Αθήνας του 1920,  η οποία έχει χαθεί για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίζει να βρεθούν και πάλι για να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό δίνουν ραντεβού στο βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.
Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Στρατής (τον οποίο υποδύεται ο Φοίβος Μαρκιανός) ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, ο οποίος επιχειρεί μέσω αυτού να μιλήσει για τη φιλία, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού. Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είναι η Σαλώμη, η Λάλα, ο Καλλικλής, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Μαριγώ. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στην Ακρόπολη οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, ταυτόχρονα ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας του άλλου ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους.

Οι συντελεστές
Το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Γιαμλόγλου, ενώ τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μισιχρόνη, Γιώργος Κοντοπόδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Φοίβος Μαρκιανός, Γιώργος Μερτζιάνης, Θωμαίς Ανδρούτσου κ.ά (thepressroom.gr)