Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Φθινοπωρινές κυκλοφορίες για τους μικρούς μας φίλους από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Ώρα για διάβασμα & για ταξίδια, μέσα από τα βιβλία…



«Ο ΤΙΜΟΣ στην πυροσβεστική»  Εμανιέλ Μασονό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ
Για παιδιά ηλικίας 2+
Εικονογραφημένο
ISBN: 978-618-02-1362-1
Διαστάσεις: 22 x 22
Εξώφυλλο: σκληρό
Σελίδες: 32
Τιμή: 9,99 €
Μια νέα ιστορία του Τίμου, του αγαπημένου φίλου των παιδιών, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Σε όλα τα βιβλία της σειράς παρουσιάζονται θέματα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ! 
Μια νέα ιστορία του Τίμου, του αγαπημένου φίλου των παιδιών!
Ο Τίμος φοράει τη στολή πυροσβέστη και
επισκέπτεται με την τάξη του την πυροσβεστική.
Ίου-ίου-ίου!
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης:


«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»
«Ο ψεύτης βοσκός - Η αλεπού και ο πελαργός - Το ποντικοσυμβούλιο - Η αλεπού με την κομμένη ουρά»
Απόδοση: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Εικονογράφηση: Γιώργος Δουτσιόπουλος
Σελίδες: 16
Διαστάσεις: 21 x 28,5
Εξώφυλλο: μαλακό (καρφίτσα)
Τιμή 2,50 €
Mύθοι του Aισώπου, γεμάτοι φαντασία, διδακτικοί και τόσο διασκεδαστικοί! Mε ήρωες συνήθως ζώα, οικεία στο παιδί, που το βοηθούν να γνωρίσει ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ιδιότητες και έτσι να χτίσει σιγά σιγά την προσωπικότητά του.


«Κλασικά σε κόμικ»
Κυκλοφορούν στις 23/9 από τις εκδόσεις Μίνωας τέσσερα κλασικά έργα σε κόμικ για παιδιά ηλικίας 7+. Τα κείμενα ξαναζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις φέρνοντας τα λογοτεχνικά βιβλία πιο κοντά στα παιδιά. Με τρόπο προσφιλή, διασκεδαστικό και σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο, τα κόμικ αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.


«Η Μαύρη Καλλονή» από το βιβλίο της Άννα Σιούελ
Εικόνες – Διασκευή: Ντονάτα Πιτσάτο
Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη
ISBN: 978-618-02-1369-0
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 17 x 24  Εξώφυλλο: μαλακό
Τιμή 6,60 €
Μαύρη Καλλονή είναι ένα πανέμορφο νεαρό μαύρο άλογο που γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα της αγγλικής υπαίθρου. Ξεκινώντας από αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες στο πλάι της μητέρας του, διηγείται την ιστορία του, πώς κατέληξε να σέρνει άμαξες στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου, πώς γλίτωσε από μια τρομερή πυρκαγιά και πώς κατάφερε να σωθεί από την κακομεταχείριση στα χέρια των ανθρώπων. Όμως η Μαύρη Καλλονή, χάρη σε κάποιους καλούς ανθρώπους, θα γνωρίσει και πάλι τη χαρά της φιλίας και την ελευθερία.


«Ο μυστικός κήπος» από το βιβλίο της Φράνσις Χόντσον Μπαρνέτ
Εικόνες – Διασκευή: Φάμπιο Πία Μαντσίνι
 Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη
ISBN: 978-618-02-1370-6
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 17 x 24  Εξώφυλλο: μαλακό
Τιμή 6,60 €
Η Μαίρη μόλις έφτασε στην αγγλική ύπαιθρο από την Ινδία, ορφανή και χωρίς να ξέρει κανέναν. Δεν είναι παράξενο που γκρινιάζει και παραπονιέται συνέχεια, αφού βαριέται και δεν έχει τίποτα να κάνει. Παρά την άσχημη διάθεσή της, τον ψυχρό και βροχερό καιρό, η Μαίρη αποφασίζει να εξερευνήσει τους κήπους γύρω από το μεγάλο αρχοντικό όπου ζει. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει έναν τοίχο με μια μικρή πορτούλα κλειδωμένη;


«Ο θαυμαστός Μάγος του Οζ» από το βιβλίο του Λ. Φρανκ Μπάουμ
Εικόνες – Διασκευή: Ανιέζε Ινοτσέντε
Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη
ISBN: 978-618-02-1371-3
Διαστάσεις: 17 x 24  Εξώφυλλο: μαλακό
Σελίδες: 48
Τιμή 6,60 €
Η Ντόροθι ζει σε ένα αγρόκτημα στο Κάνσας με τους θείους της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Τότο. Μια μέρα ένας ανεμοστρόβιλος παρασύρει το σπιτάκι της και τη μεταφέρει στον ουρανό, προσγειώνοντάς την έπειτα στην άγνωστη χώρα του Οζ. Η Ντόροθι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά για να το καταφέρει πρέπει να βρει τον Μάγο του Οζ και να του ζητήσει βοήθεια. Στη διαδρομή, ακολουθώντας το κίτρινο χαλικόστρωτο μονοπάτι, θα συναντήσει καινούριους φίλους που αποφασίζουν να τη συνοδεύσουν: ένα σκιάχτρο, έναν τενεκεδένιο ξυλοκόπο κι ένα λιοντάρι...


«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν
Εικόνες – Διασκευή: Τζιοπότα
Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη
ISBN: 978-618-02-1372-0
Διαστάσεις: 17 x 24  Εξώφυλλο: μαλακό
Σελίδες: 48
Τιμή 6,60 €
Ο Πασπαρτού είναι ο καινούριος υπηρέτης του Λονδρέζου Φιλέα Φογκ.
Δεν προλαβαίνει να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και πρέπει να ετοιμαστεί για ταξίδι. Ο κύριος Φογκ έβαλε ένα στοίχημα με τους ευγενείς που συναντά καθημερινά στη λέσχη όπου συχνάζει. Είκοσι χιλιάδες στερλίνες θα γίνουν δικές του αν καταφέρει με τη βοήθεια των ταχύτατων καινούριων μέσων μεταφοράς να επιστρέψει στο Λονδίνο σε ογδόντα μέρες, έχοντας κάνει τον γύρο του κόσμου! Η συναρπαστική περιπέτεια του Ιουλίου Βερν ξαναζωντανεύει μέσα από μια νέα πολύχρωμη έκδοση σε κόμικ.


«ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΝΟΣ UFO» των Γιώργο Κωνσταντινίδη & Σωτήρη Μητρούση
ISBN: 978-618-02-1393-5  και  ISBN: 978-618-02-1394-2
Σελίδες: 192  και  Σελίδες: 208
Διαστάσεις: 14x20,5
Eξώφυλλο: μαλακό
Τιμή: 9,99 €
Η Νο1 σειρά στις καρδιές των παιδιών κυκλοφορεί ανανεωμένη από τις εκδόσεις Μίνωας. Όλα τα βιβλία της σειράς «Το Μπλοκάκι ενός UFO» είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και με γλώσσα ζωντανή και άμεση παρουσιάζουν καθημερινές φάρσες και γκάφες που διηγήθηκαν στον Γιώργο Κωνσταντινίδη και στον Σωτήρη Μητρούση παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το πρώτο βιβλίο «Τα απίστευτα κατορθώματά μου» επανακυκλοφορεί ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, ενώ το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Πάμε για μετάλλιο!» κυκλοφορεί για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Μίνωας. Αν ψάχνετε για πραγματικά διασκεδαστικά βιβλία, αναζητήστε τα!
Τα βιβλία της σειράς «Το μπλοκάκι ενός UFO» βασίζονται σε αληθινές ιστορίες παιδιών από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Στείλτε μας τη δικιά σας αστεία ιστορία. Ίσως να αποτελέσει ένα από τα θέματα του επόμενου βιβλίου της σειράς «Το μπλοκάκι ενός UFO». Τα ονόματα των παιδιών των οποίων οι ιστορίες επιλεγούν αναγράφονται στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.
UFO… Άπαιχτη φάση!
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί και η σειρά: «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο».


«4 ½ ΦΙΛΟΙ και το διαμαντένιο περιλαίμιο» του Γιόαχιμ Φρίντριχ
Μετάφραση: Ιωάννα Αγγελάκη
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ
Για παιδιά ηλικίας 8+
ISBN: 978-618-02-1339-3
Σελίδες: 176
 Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό
Τιμή: 8,99€
Μόλις κυκλοφόρησε η 10η  ολοκαίνουρια περιπέτεια των 4½ φίλων, της επιτυχημένης σειράς παιδικής λογοτεχνίας με πρωταγωνιστές τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο!
Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.
Ο Πεντάμορφος, ο σκύλος των 4½ φίλων, είναι αγανακτισμένος. Οι φίλοι του θέλουν να παίξει σε μια διαφήμιση, αλλά η αξιοπρέπειά του δεν του το επιτρέπει. Επίσης, δεν αντέχει τον παρτενέρ του στη διαφήμιση, τον υπερόπτη Φλούπι, με το μόνιμο συνάχι και το διαμαντένιο περιλαίμιο. Κάποιοι όμως έχουν βάλει στο μάτι αυτό το πολύτιμο περιλαίμιο και την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ο Φλούπι πέφτει θύμα απαγωγής. Ο Πεντάμορφος, χάρη στην εξαιρετική του όσφρηση, μυρίζεται αμέσως το πρώτο ίχνος και μια νέα περιπέτεια αρχίζει για τους 4½ φίλους...
Η σειρά 4 ½ φίλοι:
Αποτελείται από 25 βιβλία
Έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως
Έχει μεταφρασθεί σε 25 γλώσσες
Έχει αποσπάσει το βραβείο Εμίλ (καλύτερη παιδική σειρά μυστηρίου)
Έχει διακριθεί με επαίνους από το Υπουργείο Παιδείας της Αυστρίας
Οι νέες τελευταίες έξι ιστορίες της σειράς μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:


«ΣΕΡΛΟΚ ΛΟΥΠΕΝ & ΕΓΩ - Το αίνιγμα της βασιλικής κόμπρας Νο 7» ΑΪΡΙΝ ΑΝΤΛΕΡ
 Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Iacopo Bruno
Σειρά: Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ
Για παιδιά ηλικίας 9+
ISBN: 978-618-02-1335-5
Σελίδες: 208
Διαστάσεις: 14x21
Τιμή: 11,50 €
Η 7η ιστορία της σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ» κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη από τις εκδόσεις Μίνωας. Η Αϊρίν και οι φίλοι της, Σέρλοκ και Λουπέν, δεν σταματούν να μπλέκονται σε μυστηριώδεις υποθέσεις και αυτήν τη φορά η περιπέτεια αρχίζει στο Λονδίνο!
Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται στην επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων Μίνωας Σέρλοκ, Λουπέν κι Εγώ. Ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ.
Πολύ πριν γίνει ένα από τα πρόσωπα στις Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, η Αϊρίν Άντλερ ήταν ένα έξυπνο, περίεργο και ατίθασο δωδεκάχρονο κορίτσι. Αγαπούσε πολύ το γράψιμο και έτσι αποφάσισε να διηγηθεί σε μία σειρά από βιβλία τα απίστευτα μυστήρια που έλυσε μαζί με τους φίλους της Σέρλοκ και Λουπέν.     

«Το αίνιγμα της βασιλικής κόμπρας Νο 7»
Επιστρέφοντας στο Λονδίνο μαζί με τον πατέρα της, η Αϊρίν δεν προλαβαίνει να χαρεί που ξαναβρήκε τους καλούς της φίλους Σέρλοκ και Αρσέν, καθώς ένα γεγονός αναστατώνει ξαφνικά την εύθραυστη ηρεμία του σπιτιού της: Ο Οράτιος Νέλσον, ο πολύτιμος μπάτλερ της οικογένειας Άντλερ, εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω του μονάχα ένα σύντομο σημείωμα.
Η Αϊρίν είναι σίγουρη πως κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από αυτή την αναπάντεχη κίνηση και αποφασίζει να το ερευνήσει με τη βοήθεια των φίλων της. Τα τρία παιδιά βρίσκονται έτσι αντιμέτωπα με μια ιστορία που έχει να κάνει με ένα μυστηριώδες έγκλημα στα Ντοκ του Λονδίνου, ένα αυθεντικό αίνιγμα που έχει τις ρίζες του στις μακρινές και γοητευτικές αποικίες της Ινδίας.
Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρεις αχώριστοι φίλοι.
Τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος.
Μια σειρά από περιπέτειες στην κόψη του ξυραφιού.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:


«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ»  ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΕΜΟ
Ανακαλύψτε την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Ιουλίου Βερν στη νέα σειρά περιπέτειας και μυστηρίου, Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Η σειρά αποτελείται από 9 τίτλους και έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία, ενώ μεταφράζεται στα γαλλικά, στα πορτογαλικά και στα ιταλικά.
Για να δημιουργήσει τον μυστηριώδη και συναρπαστικό πλοίαρχο Νέμο των μυθιστορημάτων του, ο Ιούλιος Βερν εμπνεύστηκε από τον ναυτικό που οι φίλοι του κι αυτός είχαν γνωρίσει πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο. Ο πλοίαρχος Νέμο ήταν μάρτυρας των απίθανων περιπετειών που η παρέα των τεσσάρων φίλων έζησε τότε και αργότερα κράτησε σαν θησαυρό την ανάμνησή τους.
Χάρη στις δικές του διηγήσεις μπορούμε σήμερα να ανακαλύψουμε τις περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν και την πηγή έμπνευσης για όλες τις απίθανες ιστορίες που αποτύπωσε αργότερα στα βιβλία του.
«Το χαμένο νησί – Νο 1»
Σειρά:  Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν
Για παιδιά ηλικίας 9+
Περιπέτεια-Μυστήριο
Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη
Εικονογράφηση: Alexandre Chaudret (εξώφυλλο) & Paco Porres (εσωτερικό)
ISBN: 978-618-02-1337-9
Σελίδες: 232
Διαστάσεις: 14 x 21
Eξώφυλλο: σκληρό
Τιμή: 11,50€
Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν, φίλοι και συμμαθητές, έχουν ιδρύσει τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Όταν στην πόλη τους ανακοινώνεται η παρουσίαση ενός αερόστατου, δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να το εξετάσουν στα κρυφά. Καθώς τα παιδιά εξερευνούν το εσωτερικό του καλαθιού, σαμποτέρ λύνουν τα σκοινιά και ο αέρας παρασύρει το αερόστατο στη θάλασσα. Έπειτα από ένα απίστευτο ταξίδι θα προσγειωθούν σε ένα μυστηριώδες, έρημο νησί. Μια τρομερή περιπέτεια θα αρχίσει και οι τέσσερις φίλοι για να επιβιώσουν θα πρέπει να αξιοποιήσουν την εξυπνάδα τους, το θάρρος τους και, πάνω από όλα, τη φιλία τους.


«Ο καταραμένος φάρος – Νο 2»
Σειρά: Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν
Για παιδιά ηλικίας 9+
Περιπέτεια-Μυστήριο
Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη
Εικονογράφηση: Alexandre Chaudret (εξώφυλλο) & Paco Porres (εσωτερικό)
Διαστάσεις: 14 x 21
Eξώφυλλο: σκληρό
ISBN: 978-618-02-1338-6
Σελίδες: 168
Τιμή: 11,50€
Όλος ο κόσμος πιστεύει στην ύπαρξη φαντασμάτων. Ακόμα και ο πλοίαρχος Νέμο δηλώνει ότι έχει δει υπερφυσικά όντα. Αλλά για τον νεαρό Ιούλιο Βερν δεν είναι αρκετό αυτό που λένε οι άνθρωποι, καθώς πρέπει να επιβεβαιώσει επιστημονικά αν είναι αλήθεια ή όχι. Υπάρχει καλύτερο μέρος για εξερεύνηση από έναν εγκαταλελειμμένο φάρο; Παράξενα πράγματα συμβαίνουν εκεί. Υπάρχουν όντως φαντάσματα; Γιατί κάποιες νύχτες το φως του φάρου ανάβει; Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν, οι τέσσερις φίλοι της Λέσχης των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα, θα αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, το θάρρος τους και, πάνω από όλα, τη φιλία τους για να λύσουν το μυστήριο.


«ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ» ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ
Οι εκδόσεις Μίνωας επανεκδίδουν σε ολοκαίνουριες προσεγμένες εκδόσεις τη σειρά «Περιπέτεια» της Ένιντ Μπλάιτον, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να διαβάσουν τα βιβλία με τα οποία μεγάλωσαν οι γονείς τους!
Η έκδοση των βιβλίων της Ένιντ Μπλάιτον -της συγγραφέως που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο- ξεκίνησε από τις εκδόσεις Μίνωας στα μέσα της δεκαετίας του '80. Σε αυτό το χρονικό διάστημα γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειές της με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια.

«Περιπέτεια στην κοιλάδα»
Μετάφραση: Μαρία Ανδρέου
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ
ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 8+
ISBN: 978-618-02-1340-9
Σελίδες: 312
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό
Τιμή: 8,99€
Το τρίτο βιβλίο της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ από την πιο αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών όλου του κόσμου.
Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα, ενώ περιμένουν με ανυπομονησία τη νυχτερινή πτήση με αεροπλάνο, καταλήγουν αποκλεισμένοι σε μια ερημική κοιλάδα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται αντιμέτωποι με μια ομάδα κακοποιών που ψάχνουν έναν θαμμένο θησαυρό. Τα παιδιά βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει και αποφασίζουν να εξερευνήσουν τη σπηλιά όπου βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός. Οι κίνδυνοι και τα απρόοπτα παραμονεύουν… Ποια έκπληξη περιμένει τα παιδιά όταν βρεθούν μέσα στη σπηλιά; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:


«Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης
Σειρά: Ταξίδι στον χρόνο
Για παιδιά ηλικίας (8+)
ISBN: 978-618-02-1309-6
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό
Σελίδες: 152
Τιμή:  7,99€
Το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα και ιστορικού Θάνου Κονδύλη, Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, στη σειρά «Ταξίδι στον χρόνο».
Μέσα από τα βιβλία της σειράς αυτής, που συνδυάζουν περιπέτεια και γνώση, τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς ζούσαν οι συνομήλικοί τους στην αρχαία Ελλάδα. 
Πέλλα, 334 π.Χ. Στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή πριν από την έναρξη της εκστρατείας του κατά των Περσών. Δύο δωδεκάχρονοι φίλοι, ο Κάσσανδρος και ο Φρίξος, κατεβαίνουν κρυφά στα υπόγεια του παλατιού. Όταν ο Κάσσανδρος μπαίνει στο βασιλικό κελάρι, ακούει τυχαία ομιλίες. Κρύβεται και βλέπει δυο άντρες να συνομιλούν σιγανά και ύποπτα. Όταν φεύγουν, ο Κάσσανδρος ανακαλύπτει ένα μισοκαμένο μήνυμα που εκείνοι προσπάθησαν, ατυχώς, να καταστρέψουν στο τζάκι του δωματίου. Βρίσκει τον φίλο του και ζητούν βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη, τη μικρή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι τρεις φίλοι σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη συνωμοσία με επίκεντρο το ίδιο το παλάτι, χωρίς να ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι ήδη τους παρακολουθούν...
Θα μπορέσει να σωθεί η μεγάλη εκστρατεία στα βάθη της Ασίας;
Ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ!
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:


«ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ» ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ
Σειρά: Ερευνητές μυστηρίων
Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – Πάτρα
Για παιδιά ηλικίας 9+
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό
ISBN: 978-618-02-1363-8
Σελίδες: 120
Τιμή:  7,99€
Το πρώτο παιδικό βιβλίο για την Πάτρα μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας και τον Σπύρο Πετρουλάκη, στη σειρά «Ερευνητές μυστηρίων».
Στη σειρά αυτή, με θέμα «Ταξίδια στην Ελλάδα», κάθε ιστορία διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας, με σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις παραδόσεις του τόπου μας.
Στο Αθάνατο νερό, δύο τρελά ζευγάρια διδύμων ζουν μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας.
Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς του μπαμπά ονομάζεται Ανδρέας και η μαμά της μαμάς Ανδριάνα; Τότε τα διδυμάκια παίρνουν το όνομά τους και όλοι μπερδεύονται… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα αστεία του Ανδρέα, αλλά δεν είναι.
Τι συμβαίνει όταν η προγιαγιά τους, ή «γιαγιά-προ» όπως την αποκαλούν τα παιδιά, που αγαπάει τα μυστικά και την ιστορία, αρχίζει να ξεχνάει; Τότε γράφει γρίφους για να γυμνάζει το μυαλό της.
Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι γρίφοι πέφτουν κατά λάθος στα χέρια των παιδιών; Τότε τα παιδιά προσπαθούν να τους λύσουν.
Τι θα συμβεί, όμως, όταν οι γρίφοι οδηγούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γιαγιάς-προ; Στο αθάνατο νερό;