Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τι φταίει και δεν έχει όρεξη για σεξ και φυσικά δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι…


Είσαι σε μια σχέση που τον αγαπάς πολύ, είσαι ερωτευμένη, περνάτε...
ωραία, κάνετε καλό σεξ αλλά… τον τελευταίο καιρό αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά επειδή εκείνος αρκετές φορές δεν έχει όρεξη να κάνετε σεξ. 
Και φυσικά εσύ (δικαιολογημένα) αρχίζεις να τρελαίνεσαι και σκέφτεσαι το χειρότερο ενδεχόμενο. Μήπως δεν με θέλει πια; Μήπως σκέφτεται άλλη;
Επειδή λοιπόν σε καταλαβαίνω (γιατί όλες μας λίγο πολύ το έχουμε περάσει αυτό) πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στα αλήθεια.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το αμόρε σου μπορεί να μην έχει στύση, να μην έχει όρεξη για σεξ και γενικά να έχει πεσμένη λίμπιντο, αλλά αυτό δεν σε σημαίνει πως δεν σε θεωρεί πλέον ελκυστική ή απλά βαρέθηκε.
Αν σε όλα τα υπόλοιπα η σχέση σας δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και μέσα σε αυτά εννοώ την επικοινωνία, την κατανόηση, την συντροφικότητα και το συνεχόμενο ενδιαφέρον τότε όλα είναι στο μυαλό σου. Μόνο αν η σχέση σας γενικά «δεν τραβάει» και υπάρχουν συνεχόμενες εντάσεις και τσακωμοί, ενώ αυτός τώρα τελευταία βγαίνει χωρίς εσένα θα πρέπει να μπεις σε σκέψεις…
Αλλιώς τα πράγματα (ευτυχώς για σένα) είναι απλά: 
Η καθημερινότητα, το άγχος, τα προβλήματα στην δουλειά, η ρουτίνα, ο χρόνος, τα συσσωρευμένα αρνητικά προβλήματα και τα διάφορα παράπονα που μπορεί να έχει σε διάφορους τομείς της ζωής του, τον έχουν φέρει σε αυτό το σημείο ώστε να μην είναι καλά ψυχολογικά. Σαν αποτέλεσμα λοιπόν δεν έχει τόσο έντονη επιθυμία για σεξ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις λοιπόν από την πλευρά σου είναι να κόψεις τις υστερίες και τις ανασφάλειες, να σκεφτείς καθαρά, να του συμπαρασταθείς, να του δώσεις χώρο και χρόνο, να τον φλερτάρεις (ξέρεις όπως εκείνες τις πρώτες φορές που βγαίνατε) και γενικά να προσπαθήσεις όσο μπορείς να διατηρήσεις το πάθος! 

Το καλύτερο όλων όμως είναι να του μιλήσεις ανοιχτά χωρίς να τσακωθείς μαζί του. Έτσι και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα και η σχέση σας μέσα σε όλα αυτά θα γίνει ακόμα πιο δυνατή… (socialista)