Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός αποχαιρετούν την Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη


Με μεγάλη μας λύπη στις Εκδόσεις Ψυχογιός αποχαιρετούμε...
τη λατρεμένη συγγραφέα Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, που έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας μια πλούσια λογοτεχνική παρακαταθήκη στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.
Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ γεννήθηκε στη Μακεδονία.
Πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία το 1964. Είχε γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους. Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα. Το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στα ερτζιανά κύματα και στην παιδική λογοτεχνία.
Οι Εκδόσεις Ψυχογιός ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με την πολυβραβευμένη συγγραφέα το 1988 με το βιβλίο Ντο-ρε-μι κι ένα σκυλί , ακολούθησαν τα βιβλία Ο μεγάλος αποχαιρετισμός , Ο σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο , Καπετάν Κώττας, καθώς και πλήθος άλλων βιβλίων για παιδιά, τόσο ιστορικού όσο και θρησκευτικού χαρακτήρα, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη καταπιάστηκε με θέματα που απασχολούν τα σύγχρονα παιδιά – θυμίζουμε το βιβλίο Κομπιουτεράκι, αγάπη μου.
Τη θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή, να μας μιλάει στο τηλέφωνο με τη στεντόρεια φωνή της και να μας γεμίζει ευχές.

Καλό ταξίδι, Γαλάτεια! Είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχεις πάντα στις βιβλιοθήκες των σπιτιών μας και στις παιδικές μας αναμνήσεις.