Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στο άρθρο 99… ο ΔΟΛ!!!


Η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό...
Οργανισμό Λαμπράκη είναι μόνο το ένα κομμάτι από τα πολλά στην πίτα της δεινής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε πανίσχυρος όμιλος μέσων ενημέρωσης.
Οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο έναρξης επίσχεσης εργασίας από αύριο, την ώρα που τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και  προμηθευτές ψάχνουν ένα τρόπο να , ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.
Φαίνεται, άλλωστε, ότι ο ΔΟΛ οδεύει είτε προς τη χρεοκοπία είτε προς την υπαγωγή στο Άρθρο 99.
Σε καθημερινή επαφή βρίσκονται οι τράπεζες με την διοίκηση του ΔΟΛ, καθώς η οικονομική δυσπραγία του Οργανισμού έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» αποπληρωμών κάθε είδους υποχρεώσεων.
Και ενώ οι προσωπικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη είναι δεσμευμένοι με εντολή εισαγγελέα από τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο των ερευνών για αποκλίσεις 10 εκατ. ευρώ σε δηλώσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς του, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελούν υπό δέσμευση και οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του γιου του, και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.
Οι συζητήσεις, άλλωστε, έχουν φτάσει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο σημείο για την «επόμενη μέρα» στον ΔΟΛ, καθώς αναζητείται το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου.

Η πλευρά Ψυχάρη φέρεται μάλιστα να έχει ξεκαθαρίσει ότι είτε θα είναι ο ίδιος στο «τιμόνι» της διάδοχης κατάστασης είτε η επιχείρηση απλά θα χρεοκοπήσει. Γι’ αυτό και κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως ο Οργανισμός οδεύει προς υπαγωγή στο Αρθρο 99, κάτι που απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης… (pikosapikos)