Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η σουίτα πολυτελείας… στις φυλακές Αυλώνας!!! (foto)


Απίστευτο και όμως αληθινό. Μετά από έλεγχο από...
κλιμάκιο επιθεωρητών στις φυλακές Αυλώνα, ανακαλύφθηκε κελί πολυτελείας ενός επώνυμου κρατούμενου, το οποίο είναι εξοπλισμένο καλύτερα και από... ξενοδοχείο.
Με τρεις χώρους, ξεχωριστή τουαλέτα, άνετη και με πλήρη εξοπλισμό, κρεβάτι με... αφράτο πάπλωμα, κομοδίνο, πολυθρόνες, κουζίνα και πλυντήριο ρούχων το κελί δε μπορεί να συγκριθεί καν με τη ζοφερή πραγματικότητα και τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι χιλιάδες κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα.


Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επιθεωρητής, σε αιφνιδιαστική πρόσφατη επίσκεψη και έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, ζήτησε να του ανοίξουν μια κλειδωμένη πόρτα για την οποία τον διαβεβαίωσαν ότι είναι αποθήκη. Τελικά, η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.



Εκεί κρατείται σήμερα για ποινική-οικονομική υπόθεση κάποιος επώνυμος. Ο εισαγγελέας αμέσως ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο (ΕΔΕ) για τη διευθύντρια της φυλακής και τον αρχιφύλακα. Ακολούθησε η μετάθεση της διευθύντριας στον Ελεώνα Θήβας (στο παράρτημα αποτοξίνωσης), ενώ ο αρχιφύλακας μετατέθηκε στην Κόρινθο… (e-radio)