Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ



Οι εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, έρχονται να μας παρουσιάσουν...
δυο νέα αριστουργήματα.


«ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΗΨΗ» ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΡΩΝΗΣ
Μυθιστόρημα
504 σελ.
ISBN 978-618-5119-63-8
Τιμή € 15,00
Μια χώρα σε απόλυτη σήψη. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται νόμοι και θεσμοί. Οικονομικές και πολιτικές συμμορίες, που έχουν αναλάβει τον ρόλο του τιμητή κάθε είδους τραμπούκου, αλωνίζουν ανενόχλητες τη χώρα. Περιουσίες λεηλατούνται και καίγονται χωρίς να τιμωρείται κανείς.
Το πλέγμα αυτής της ανομίας θα αρχίσει να ξετυλίγεται, όταν ο ντετέκτιβ Ηλίας Παπαδόπουλος, αναλαμβάνοντας μια υπόθεση ρουτίνας, θα βρεθεί απρόσμενα στα ίχνη αυτού του κυκλώματος.
Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα θα οδηγήσουν τους πρωταγωνιστές σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Απρόοπτα γεγονότα, συγκρούσεις και ανατροπές δημιουργούν νέα δεδομένα, που θα ανατρέψουν ριζικά τη ζωή τους.
Θα καταφέρουν τελικά να τα βάλουν με υπέρτερες δυνάμεις ή θα υπερισχύσει το δίκαιο του ισχυρού;


«Ο Wittgenstein και το Tractatus»
Michael Morris
Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική
μετάφραση: Ανδρέας Α. Γεωργαλλίδης
επιμέλεια: Αγγέλα Α. Κυριάκου
472 σελ.
ISBN 978-618-5119-64-5
Τιμή € 16,00
Ο Wittgenstein είναι ο πιο επιδραστικός φιλόσοφος του 20ού αιώνα. Το "Tractatus Logico - Philosophicus" είναι το κατεξοχήν πολυδιαβασμένο έργο του παραμένοντας ένα από τα πιο αινιγματικά και αμφιλεγόμενα βιβλία φιλοσοφίας που έχουν γραφτεί. Με τις βαθιές του ιδέες για τη φύση της γλώσσας, της πραγματικότητας και της αναπαράστασης έχει εμπνεύσει όχι μόνο φιλοσόφους αλλά επίσης συγγραφείς και μουσικούς.
Το έργο "Ο Wittgenstein και το Tractatus εξετάζει:
- τη ζωή του Wittgenstein και το υπόβαθρο του Tractatus
- τις ιδέες και το κείμενο του Tractatus
- τη σπουδαιότητα του έργου του Wittgenstein για τη φιλοσοφία σήμερα.
Το έργο "Ο Wittgenstein και το Tractatus" αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για όλους τους φοιτητές οι οποίοι ασχολούνται με τον Wittgenstein, τη φιλοσοφία της γλώσσας και τη μεταφυσική.