Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Σεβασμός στους «ήρωες» της Τρίτης Ηλικίας


Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τιμά και γιορτάζει...
τους πολίτες της Τρίτης Ηλικίας κάθε ημέρα του χρόνου – Δωρεάν προγράμματα και δραστηριότητες για τα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ
Μήνυμα ότι τα γηρατειά μπορούν να… αναβληθούν αλλά και πως ενωμένοι και αλληλέγγυοι καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, έστειλαν τα εκατοντάδες μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που βρέθηκαν στην γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που διοργάνωσε για αυτούς ο Δήμος στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».
Συντροφιά μουσικών και χορωδιών, τα μεγάλα παιδιά της πόλης χόρεψαν, τραγούδησαν και άφησαν στην άκρη της έννοιες της καθημερινότητας, μια καθημερινότητας που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσπαθεί να κάνει πιο εύκολη, πιο ποιοτική.
Αυτό τον στόχο έχουν, άλλωστε, τέτοιου είδους εκδηλώσεις αλλά και όλες οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που ο Δήμος, μέσω του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, υλοποιεί στα έξι ΚΑΠΗ της πόλης. Ενδεικτικά μερικά από αυτά που τα μέλη των ΚΑΠΗ απολαμβάνουν:
- Πρόνοια για την υγεία τους με δωρεάν τακτικές και εποχιακές εξετάσεις, ενημερωτικές δράσεις, στήριξη από εθελοντές ιατρούς, δραστηριότητες ευεξίας και υγιεινής ζωής.
- Καινοτόμα προγράμματα για την προστασία από ατυχήματα αλλά και απάτες που έχουν στόχο τους ηλικιωμένους.
- Τακτικές εκδρομές και εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία τους
- Δωρεάν μαθήματα επιμόρφωσης για την διατήρηση της επαφής με την σύγχρονη εποχή όπως η χρήση τάμπλετ και ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ακόμα ένα ανάλογο πρόγραμμα ξεκινάει τις επόμενες ημέρες, αυτό των δωρεάν μαθημάτων Αγγλικών, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη των ΚΑΠΗ επιθυμούν, όπως εξήγγειλε στην εκδήλωση ο εντεταλμένος για τα ΚΑΠΗ δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης, Γιώργος Οικονομίδης.
«Σε αυτή την χώρα πρέπει, επιτέλους, να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, που έχουν καταβάλει δυνάμεις για να μεγαλώσουν και να παραδώσουν τις επόμενες γενιές. Το μεγαλύτερο που έχουμε καταφέρει στον Δήμο είναι ότι έχουμε γίνει μια οικογένεια. Όλοι μαζί, κανένας μόνος», σημείωσε ο κ. Οικονομίδης.
«Πρέπει να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα της Τρίτης ηλικίας και αυτό κάνουμε καθημερινά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες είμαστε πλάι σε όλους εσάς, που συνεχίζετε ακόμα να στηρίζετε τα παιδιά, τα εγγόνια σας, που παλεύετε να κρατήσετε όρθια την οικογένεια», το μήνυμα της προέδρου του ΟΠΑΚΜ, Χρύσας Αγγελοπούλου – Λοβάτι.
«Αυτή η δημοτική αρχή τιμά και να γιορτάζει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας κάθε ημέρα του χρόνου. Έχουμε σε προτεραιότητα την ενίσχυση των δράσεων των έξι ΚΑΠΗ του Δήμου μας για να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα ζωής που η οικονομική κρίση απειλεί να σας στερήσει. Ευχαριστώ τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη συμμετοχή τους. Όταν είμαστε μαζί, πολλοί, ενωμένοι πάντα θα κερδίζουμε αυτές τις μάχες», τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος προανήγγειλε την αποστολή ερωτηματολογίου στα μέλη των ΚΑΠΗ για να συμπληρώσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων.