Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Δείτε γιατί δεν πρέπει να κρίνετε κάποιον από την εξωτερική εμφάνιση!!! (foto)


Πόσες φορές έχει τύχει να δείτε στο δρόμο έναν άνθρωπο γεμάτο τατουάζ και σκουλαρίκια και ταυτόχρονα κάποιον να τον αποδοκιμάζει με το βλέμμα του; Οι περιπτώσεις...

πολλές αλλά μια σειρά φωτογραφιών από έναν πρώην πεζοναύτη αποδεικνύουν ότι τελικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στερεότυπα. 


Ο Joel Pares αποφάσισε να φωτογραφίσει 10 ανθρώπους δυο φορές: μια με την κανονική, καθημερινή τους εμφάνιση και άλλη μια ντυμένους με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Μια νοσοκόμα από τη Νέα Υόρκη έγινε... τζιχαντίστρια, ένας απόφοιτος του Χάρβαρντ έγινε γκάνγκστερ, ένας διευθύνων σύμβουλος έγινε κηπουρός, ένας βετεράνος του Ιράκ έγινε... άστεγος.
Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης είχε αρκετά ερεθίσματα για να αποδείξει πως κανείς δεν αξίζει να κρίνεται μόνο για το φαίνεσθαι και όχι για το είναι. 
Ο δίδυμος αδερφός του είχε πέσει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο για τον θεωρούσαν «φυτό». Φίλοι του με ινδιάνικη καταγωγή χλευάστηκαν από πεζοναύτες με τους οποίους υπηρετούσε σε βάση της Τζόρτζια στην Ατλάντα. 



Ας μην γελιόμαστε: ο ρατσισμός υπάρχει μέσα μας, σε κάθε μορφή σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας και της συμπεριφοράς μας απέναντι στους άλλους. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε... (nocomments)