Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Αντιμετωπίστε το κρύο του σπιτιού ανέξοδα!!!


Το κρύο σε λίγο θα γίνει τσουχτερό, σημάδι που πιστοποιεί την έλευση του χειμώνα. Τα καλοριφέρ και οι σόμπες ανάβουν, τα τζάκια μοσχομυρίζουν και τα χαλιά «ντύνουν» με ζέστη...

και χρώμα το σπίτι. Η πραγματικότητα όμως έχει αρχίσει να ξεπερνά το ζεστό αυτό σκηνικό, καθώς πολλές οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα έξοδα της θέρμανσης. Πράγματι, οι  τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξάνονται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο και η θέρμανση πια του σπιτιού αποτελεί προϊόν πολυτελείας. Χιλιάδες σπίτια μένουν παγωμένα και αφιλόξενα για αρκετούς μήνες. Εμείς όμως βρήκαμε πως πέρα από τις συνήθεις πρακτικές, υπάρχουν κάποια κόλπα που θα ζεστάνουν την καρδιά μας. 
1. Κλείστε τα άδεια δωμάτια
Κρατήστε τις πόρτες κλειστές από τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα εμποδίσετε μόνο τον κρύο αέρα να διαπεράσει το υπόλοιπο του σπιτιού, αλλά θα συγκρατήσετε τη θερμότητα που έχετε δημιουργήσει είτε είναι από ένα τζάκι είτε καλοριφέρ.
2. Αλλάξτε τα σεντόνια σας
Τα σεντόνια μπορούν να σας διατηρήσουν ζεστούς καθώς κοιμάστε. Στρώστε σεντόνια από βαμβάκι, κουκουλωθείτε με ένα πουπουλένιο πάπλωμα και μην ξεχνάτε την αξία των επιπλέον κουβερτών.
3. Αλουμινόχαρτο…
Η χαμένη θερμότητα σημαίνει σπατάλη χρημάτων. Όμως, μία DIY πατέντα πρόκειται να σώσει την τσέπη σας και να σας κρατήσει ζεστούς. Τοποθετήστε ένα αλουμινόχαρτο πίσω από τα καλοριφέρ, καθώς έχει την ιδιότητα να αντανακλά τη θερμότητα πίσω στο δωμάτιο, αντί να ξεφεύγει μέσα στα τείχη.
4. Απενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο σας
Και εκείνον στην κουζίνα σας! Οι ανεμιστήρες σε αυτά τα δωμάτια τραβάνε τον ζεστό αέρα και τον βγάζουν έξω από το σπίτι σας. Εάν πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε, κάντε το με φειδώ.
5. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση των επίπλων σας

Συνήθως, όταν καθόμαστε δίπλα στο παράθυρο νιώθουμε πιο έντονα το κρύο. Για να αποφευχθεί αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλά σας δεν είναι τοποθετημένα μπροστά σε ένα μεγάλο παράθυρο ή σε έναν εξωτερικό τοίχο. Επίσης, αποφύγετε την τοποθέτηση μεγάλων επίπλων μπροστά από θερμαντικά σώματα, για παράδειγμα καναπέ, διότι απορροφούν τη θερμότητα... (flowmagazine)